9 Aralık 2009 Çarşamba

VAKA-I TWİTTERİYE-3

Efendim Twitter denen illetle ilgili yazdığımız yazılardan birinin sonunu şöyle bağlamışız. "İnsanoğlunun varlığına yöneltilmiş bu büyük tehditin esiri olmayalım a dostlar. Yarın kızınızı, bacınızı bu Twitter belasına kurban verirsiniz. Ben bugünden uyarıyorum. Her kim ki Twitter'ın pençesine girmiştir, bizden değildir...". Şimdi bu yazıyı okurken sola bakın. Ya dostlar, o yazıyı okuyup bana hak veren vermeyen hepiniz toplanıp "Dutchman sen ne yüzsüz adammışsın, o kadar kin kustun şimdi gittin yan tarafa twitterım var diye banner eklemişsin, yıkıl gözüm görmesin deseniz" başımı önüme eğer süklüm püklüm çekilirim. Yapacak bir şey yok şeytana uyduk. Öte yandan buradan eleştirdiğim her şeyi bir gün yapacağım korkusuna kapıldım. Çok yakında izlediğim güzel filmleri hamur işi tatlılara benzeten, hayatınızı 8 tane resimle anlatın buradan şunu şunu şunu mimliyorum diyen, sanatsal resim çekip altını boş bıraktığım postlar atabilirim. Affedin...Ben konuyu futbola getirmek istiyorum yine. Twitter'ın futbolcu transferi konusuna bulaşmasını daha önce yazdık. Bu sefer teknik direktör-başkan ilişkisi Twitter'a taşındı.

Fenerbahçe ne zaman, teknik direktör arasa veya mevcut teknik direktör hakkında kovulacağı dedikoduları çıksa basının default olarak ortaya attığı ilk isim Vanderlei Luxemburgo'dur. Özellikle takımdaki Brezilyalılarla ve Alex'le olan yakın ilişkileri Luxemburgo'nun bir numaralı aday olarak gösterilmesine yol açar. Türk basınının böyle üç büyüklere yamadığı ama hiçbir zaman bu takımlara gelmemiş adamlar var. Beloledici-Galatasaray, Insua-Galatasaray veya ilk yazıldığından 8 sene sonra gerçekleşen Pierre Van Hooijdonk-Fenerbahçe örnekleri gibi. Gorky bunları bir yazıda topladı zamanında. Neyse, Flamengo'nun şampiyon olarak tamamladığı Brezilya Campeonato Serie A'da yedinci olan Atlético Mineiro'nun başkanı Alexandre Kalil teknik direktör Celso Roth'un görevine son verdi. Yeni bir hoca arayışında ilk olarak Santos'dan pazar günü istifa eden Luxemburgo'ya gittiler. Başkan Kalil twitterına "Luxemburgo geliyor" yazmış, buyurun twitter sayfası burada. Luxemburgo da durmamış tabii. O da "Atletico MG ile 2 yıllık kontrata imzayı bastım, 1 Ocakta göreve başlıyorum" notunu düşmüş. Onun twitter adresi de burada. Görmemişin oğlu olmuş....Canım transfer piyasasını ve literatürünü de rezil ettiler. Artık kovulduğunu da Luxemburgo twitterdan öğrenir herhalde. Bizim başkanlar da geçse mi diyorum şu işe. AzizYıldırım başlıyorum, AdnanPolat @Aziz Yıldırım neye başlıyorsun, AzizYıldırım @AdnanPolat yakında görürsün, anlayana :wink:

Transferde Twitter Dönemi
Vaka-ı Twitteriye-1
Vaka-ı Twitteriye-2

6 yorum:

Dobrowski dedi ki...

ahahaha ne güldüm ya ilk paragrafa

tubik dedi ki...

bu twitter işi sakat geliyo bana..

Colin Kazım'ın maç öncesi yazdıkları, birtakım NBA oyuncularının bench'te otururkn twitlemesi gibi şeylerden sonra sıra oyuncuların da üstlerine geliyorsa kulüpler bi noktada müdahale etmek durumunda kalacaklar. Zira ortada spekülatif haberler yapacak bir spor medyası, hatta gizlenecek bomba transfer sırları bile kalmayacak!

Efe Ekin Erol dedi ki...

Bu twitter'da yazanların gerçek insanlar olduğu nasıl kesin olarak biliniyor,tam çözemedim...
Hani fake açılmasını ne engelleyebilir ki?

varol döken dedi ki...

twitter affeder ben affetmem!

tivitisin sen artık ben de silvestır!

ünlü isimlere 40 yıllık kankan gibi selam ver tam olsun

@luksemburgo hayırlı olsun abicim

!

Ortega dedi ki...

Ne demiştim zamanında?

"Bir gün herkesin 15 dakikalığına da olsa Twitter hesabı olacak (andy warhol)"

Ya ya... Kemal Belgin misali kendimle gurur duyuyorum :s

AbSurDMaN dedi ki...

Heheh ben de açmam diyordum sonra büyük konuşmamam gerektiğini anladım :P Halinden anlıyor ve sanatsal fotolarının altında "üstad yine döktürmüşsün, yanlızlık ancak bu kadar iyi anlatılabilirdi" tadında yorumlarımla bulunacağımı belirtmek istiyorum :P