15 Ocak 2010 Cuma

BİZİM JAPON ÜLKESİNE DÖNDÜ
















Eric Gerets, Alioum Saidou'nun, efsanevi şampiyonluğun ardından Nantes kentinin yolunu tutması üzerine, yaz boyu "bana bir 6 numara lazım" diye bağırdı durdu. Galatasaray'lı taraftarlar 3 ay boyunca bir ön libero beklediler ve genelde Gravesen'le yatıp kalktılar. Hatta bazı günler, Gravesen'in THY tarifeli bir uçakla İstanbul semalarında olduğunu duyanlar heyecanlandılar. Sonunda transfer döneminin son günü Galatasaray Junichi Inamoto'ya kaldı. İlk geldiğinde herkes onun 2002 Dünya Kupası'ndaki performansına bir daha hiçbir zaman ulaşamadığını biliyordu. Milli takım kariyerinde kupalarda attığı 2 gol de o dünya kupasındadır mesela. Cardiff City ve West Bromwich Albion'daki son 1,5 yıldaki performansı yüceltiliyordu. Ama Inamoto'nun adı, Ali Sami Yen tribünlerinde 2 ay sonra "Japoooon" olarak kaldı. Japondan ileriye gidemedi. Sene sonunda bana müsaade diyip Eintracht Frankfurt'a gitti. Bu sezon başı da Fransa'nın Rennes kulübüne transfer oldu. Ama kadroya giremeyince eve dönmenin zamanı geldiğini farketti. Bugün Japonya'nın Kawasaki Frontale takımı ile sözleşme imzaladı. 30 yaşındaki oyuncu 2001 yılında, 4 yıl forma giydiği Gamba Osaka'dan ayrılarak Arsenal'in yolunu tutmuştu. 9 sene sonra ülkesine döndü. Kariyeri de burada noktalayacak.

Frontale ligi bu sezon liderin 2 puan gerisinde ikinci sırada bitirdi ve önümüzdeki yıl Asya Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek. Bu arada Kawasaki Frontale'in forma reklamı da Fujistsu. Bu kulübe transfer olan motorsiklet, laptop, TV, müzik setini de indiriyordur kısa yoldan.

3 yorum:

Efe Ekin Erol dedi ki...

Açık ara bu ülkeye gelmiş en kötü yabancıdır gözümde...
Bir kupa maçıydı yanılmıyorsam,tribündeydim,Inamoto topa basıp(futbol tabiriyle çekip) sonra topu havada arıyordu(hani koreli kaleci videosu gibi),o gün bugündür ondan daha iyi futbol oynadığımı idaa ederim hep...

QuaresmA dedi ki...

şaka maka bu adam arsenal'de oynadı ya. corradi-valencia, gresko-inter, ibrahim ba-milan gibi bu abuklukların örneği çok ama bu apayrı, izlediğim en boş oyunculardan biriydi. murat erdoğan, levent kartop falan bunu 5'e falan katlar o derece.

Adsız dedi ki...

Bildigin ninjaydi bu adam mac baslarken seremonide gozukuyor sonra 90 dakka tv ekranina girmeden maci bitiriyodu