4 Ekim 2011 Salı

TANTUNİ














Resimdeki Tantuni değil tabii Kız Kalesi. 5 günlüğüne Adana üzerinden Mersin'e uçuyorum. Hedefim tek, önce Adana kebabı, sonra Mersin Tantunisini mideye indirmek. Arada bir de Almanları geçersek künefe niyetine olur döneriz. Biz buralarda yokken bir de Vaka-yı Hayriye gerçekleşecek. Onu çok yakında öğrenirsiniz. O zamana dek, selametle....

9 yorum:

raul #7 dedi ki...

usta birliğindeki 4.5ayımı o kaleye karşı nöbet tutarak bitirdim işte!ah ah ne manzaraydı bi yanda alman hatunlar bi yanda kale.. bu arada en iyi tantuniyi kızkalesini hemen geçince cennet-cehennem mağarasına giden yoldaki yörük çadırlarında yersin ağam. taptaze limonu da basarsın üstüne. yok mersin merkezde takılacaksan foruma girmeden önceki yaprak tantunide tek lavaş muazzam olur.

dugenci dedi ki...

Vakayi Hayriye?.. Hadi hayırlısı diyelim o zaman...

Mersin'e gitmişken atom, künefe, ciğer ve kerebiç i de unutmayın madem.

Unknown dedi ki...

sakın pozcu göksel'de yemeyin. pozcu'da mertten şaşmayın, ama en iyisini yiyeceğim derseniz sabit usta'yı sorun. yeri küçüktür, ve kıyıda köşede kalmıştır ama mersinin en iyi tantunisini o yapar. pozcudaki diğer tantunicilere prim vermeyin. keşke mersin'de olsaydım da size ben ısmarlasaydım, hem künefe'nin de en hasını yemeye götürürdüm. (çarşıdaki antakyalılar oldukça iyidir)

selaminko dedi ki...

ya hocam benim için lütfen bir bardak atom iç ve bir porsiyon kerebiç ye. topragı da öp dicem ama bayramda gidince ben öperim artık :)
Tantuniyi Pozcu semtinde Mert Tantuniden yiyeceksin. Atomu da çarsının göbeginde Bit pazarına girmeden Adanalı birileri vardı onlardan içeceksin. Kerebiç Kerebiçci Oğuz'dan alınır. Künefe yemek istersen yine çarşıda Antakyalılar olabilir. Cezerye almak istiyorsan Yoğurt pazarının orada küçük bir dukkan var bit pazarı yönüne dönerken solda kalıyor. Yaşlı bir iki amca var dukkanı işleten cezeryeyi de onlardan alırsan sen oldun demektir :)

4numara dedi ki...

baba, adana kebap dersen, hemen arıyorsun sana masayı donatıyorum. ne zaman dersen...

varol döken dedi ki...

mersin şalgamı>adana şalgamı!

sen bunun bir anketini yapsana hazır oralardayken, ezeli rekabet altında. bloga biraz hareket gelsin...

not: mersin şalgamı iyidir candır adana şalgamından demek istedim ben lan, doğru mu dedim, ilkokul matematik terk...

cuma dursun dedi ki...

f.d kesinlikle memoş tantuni'den yemelisin. stadyuma çok yakın kime sorsan gösterir. göksel ve yaprak fabrikasyon yapıyorlar.

maria lopez garcia dedi ki...

Vakay-yı Hayriye Hayatım Futbol ise hayırlı olsun hocam kadro da is de super

cello bello dedi ki...

hacı ben de cuma cumartesi kızkalesindeydim.eşşeklik bir haftadır bloga bakmıyordum.neyse kısmet değilmiş.sen memoşta tantunini yediysen üstüne emin usta da künefeyi de yapıştırdıysan sıkıntı yoktur.