4 Eylül 2013 Çarşamba

EN PAHALI 10 VİKİNG

























Christian Eriksen'in Ajax'tan gidişi bence yaşına göre geç kalmıştı bile. "Yahu adamın yaşı 21" diyebilirsiniz ama 2009-10 sezonundan beri bu takımın oyuncusuydu. Bana göre ondan çok şey beklenen Euro 2012'de çok varlık gösterememesi de bu transferi biraz geciktirdi. Ama en fazla 1 sene. Bale parasıyla sokağa dökülen ve yaz transfer döneminin en çok harcayan takımı olan Tottenham (hoş Anzhi'den sonra da en çok kazanan oldular) onu kadrosuna kattı. Katarken de oyuncuyu Danimarka futbol tarihinin en pahalı oyuncusu yaptı. Brian Laudrup görüldüğü gibi listede 2 kez yer alıyor. Kardeşi Michael ile beraber listeyi domine ediyorlar. Benim en büyük korkum bir gün bu listeye Nicklas "the Kalas" Bendtner'in de girecek olması ama umarım olmaz.  Ajax 2000 yılında da Jesper Grönkjær'i Chelsea'ye satmıştı ve ilk 10'da en çok para kazanan kulüp, Chelsea de en çok harcayanı.

SpelerVanNaarBedrag
Christian EriksenAjaxTottenham Hotspur13,5 miljoen
Simon KjærPalermoVfL Wolfsburg12 miljoen
Jesper GrönkjærAjaxChelsea11,9 miljoen
Brian LaudrupGlasgow RangersChelsea11 miljoen
Christian PoulsenSevillaJuventus9,8 miljoen
Michael LaudrupBarcelonaReal Madrid9,6 miljoen
Daniel AggerBrøndby IFLiverpool8,8 miljoen
Andreas CorneliusFC KopenhagenCardiff City8,7 miljoen
Thomas HelvegUdineseAC Milan8,5 miljoen
Brian LaudrupChelseaFC Kopenhagen8 miljoen

2 yorum:

  1. Bu listede İbrahimoviç'in olmamasıyla ilgili bir noktayı mı kaçırıyorum acaba? Yoksa tabloyu yayınlayan orijinal kaynak insanları vatandaşlık değil de etnisite perspektifinden mi kategorize ediyor??

    Size değil sözüm, Fırat Hocam.. merak ettim sadece bir tek benim mi aklıma geldi bu soru diye..

    sağlıcakla,

    YanıtlaSil
  2. İbrahimovic İsveçli liste Danimarkalılar için. Viking yanılttı sanırım metinde ayrıntısı belirtilmiş :)

    YanıtlaSil

Ey yorumcu,

Düşüncelerini klavyeye dökerken, bu blogun yazarlarının da etten kemikten insanlar olduğunu, beğenileri ve eleştirdikleri olduğunu, blog denen şeyin kişisel bir fikir teatisinden başka bir şey olmadığını, kimsenin sizinle aynı şekilde düşünmek zorunda olmadığını aksi halde dünyanın çok sıkıcı bir yer olacağını, saygı çerçevesinden çıkmamayı ve kendini adsızlığa mahkum etmezsen herkesin sevineceğini unutma...