28 Mart 2008 Cuma

JARNKAMINERNA





İsveç'in önde gelen takımlarından Djurgardens IF'nin taraftar grubu. Grubun anlamı İngilizce "Iron Stoves", Türkçe "Demir Fırın" anlamına geliyor. Taraftar grubunun bu az rastlanılan ismi, Stockholm takımının saha içindeki tatlı-sert ve fiziğe dayalı futbolundan ileri geliyor. İsveç'in en kalabalık taraftar gruplarından bir tanesi. Daha önce "Mavi azizler" anlamına gelen "Blue Saints" adıyla İsveç'te kötü ün yapan grup, beyaz bir sayfa açmak amacıyla 1997'de adını Järnkaminerna olarak değiştirdi.





Djurgardens kulübünün futbol ve buz hokeyi olmak üzere 2 şubesi var. 2006 yılında futbol takımı ortalama 16.000 seyirci ile İsveç Ligi Allsvenska'nın en çok seyirci çeken 3. kulübü oldu. Resimler ise buz hokeyi şubesinin maçlarından. Takım müsabakaları 8.000 kişilik Johanneshovs Isstadion'da oynuyor. Tifo dediğin her yerde aynı, kale arkasında olacak. Yalnız buz hokeyi maçında koreografinin bu kadar ciddiye alınması gayet hoş. Djurgardens İsveç hokey liginin gelmiş geçmiş en başarılı takımı. 16 İsveç 2 Avrupa Şampiyonluğu var.



1 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Flying Dutchman,

Jarnkaminerna demişken şu fotoğraflar ilgini çekebilir belki...

Yer : Türkiye / Çanakkale
Tarih : 30/03/2008

Dardanelspor - Adana Demirspor maçı için deplasman yapan Demirsporlular...Jarnkaminerna'dan bir bayrak tribünde, atkılı fotolar

(blogun direk adresi : http://demirgibiyiz.blogspot.com)

http://bp2.blogger.com/_uL3yeRubGKo/R_DoX2nJQqI/AAAAAAAAAGg/e-OzkMgvgjM/s1600-h/IMG_0043.JPG

http://bp3.blogger.com/_uL3yeRubGKo/R_Dq4GnJQuI/AAAAAAAAAHA/SZslGc_TpuA/s1600-h/IMG_0036.JPG

http://bp1.blogger.com/_uL3yeRubGKo/R_DoXmnJQpI/AAAAAAAAAGY/TMPdwM-TUts/s1600-h/IMG_0056.JPG

sevgiler, saygılar...