31 Mart 2008 Pazartesi

BEŞİKTAŞ İNÖNÜ HALI SAHASI



Derbi ile ilgili söyleyeceğim iki şey var. İkisi de bu fotoğrafta anlatılıyor zaten. Birincisi Alex'in karnına gelen su şişesinden sonra ayağa kalkıp korner atmaya gittiği sırada polis ordusu ile verdiği mücadele. Beşiktaş böyle bir sahneyi bir Avrupa maçında yaşatsa kulübe anında cezayı keserler. Alex korneri atmak için ceza sahasına baktığında arkadaşlarını göremiyordu, çünkü görüş alanında bir polis elinde telsizle Alex'in önünde duruyordu. Alex ayrıca korneri istediği gibi atmak için yeteri kadar gerilemiyordu, çünkü polis kalabalığı onu bu şekilde de engelliyordu. Brezilyalı bir 10 saniye hakeme rahatsızlığını anlattı durdu ama dinletemedi. İkinci yarıda aynı zorluğu bu sefer de gazeteci ordusu yüzünden yaşadı. İnönü Stadı'nın böyle ilginç bir "yenilenmiş" hali var. Korner atmak için saha kenarındaki teller sebebi ile yeteri kadar gerilemediğiniz halı sahalara benziyor. Görüntü resmen trajikomik. Hakemin o alan boşaltılana kadar korneri kullandırtmaması gerekiyordu.



İkinci hadise de şu tribüne giden futbolcuya çıkan sarı kart meselesi. Hakemin kararı doğru. Çünkü kurallarda böyle yazıyor. Bana göre kural yanlış. Birinci olarak gol atıp tribüne çıkan futbolcu kendi tribününe gidiyor, rakip tribüne değil, herhangi bir tahrik unsuru ya da sportmenlik dışı bir davranış yok. Bu kural iki sebeple konulur, futbolcuyu seyirciden korumak için olabilir. Ancak golden sonra tribüne çıkan bir adama kendi taraftarının zarar verebileceği ne kadar yüksek bir ihtimal tartışmak lazım.Ayrıca eğer bu hareket nedeni ile tribünde izdiham oluşmasından korkuyorlarsa bunun yolu oyuncuyu engellemek değil, tribünleri ona göre inşa etmek. Kısacası tribüne çıkan oyuncuya sarı kart gösterme işi şahsımın futbol kurallarında pek tasvip etmediği bir davranış. Bırakın insanlar o duygu yoğunluğunu kendi seyircisi ile paylaşsın.

 

1 yorum:

L dedi ki...

abi saçma salak kurallar işte. adam gibi sevinmeye de izin yok. bu kural sayesinde, maçın 90. dk.sında gol atıp tribüne gidip sarı kart görerek, eğer sınırdaysan diğer maçta oynamama şansın var. o zaman ne anladım ben o golden de sevinçten de!