26 Mart 2008 Çarşamba

PLYMOUTH KICKED RACISM OUT OF FOOTBAL



Championship ve Football Manager serilerini oynayan bu sloganı çok iyi bilirler. Oyunun girişinde yeşil sahadan dışarıya atılmış "racism" kelimesi ile "Let's kick racism out of football" (haydi ırkçılığı futbolun dışına atalım) yazar. Bunun en güzel örneklerinden birini Plymouth Argyle kulübü verdi. Geçtiğimiz cumartesi günü Championship (İngiltere 2. Ligi) müsabakasında Plymouth, evinde Watford'u konuk etti. İki takım futbolcuları arasında yedek kulübesinde başlayan gerginlik sırasında, Argyle tribünlerinden 2 şahıs Watford'un 2 siyahi oyuncusu, Sierra Leone'li Alhassan Bangora ve İngiliz Jordan Stewart'a ırkçı saldırıda bulundular. Sonuç. Önce taraftarlar içlerindeki hainleri kulübe ihbar ettiler. Ardından da kulüp bugün kararını açıkladı. Bu 2 taraftar (kimlikleri güvenlik nedeni ile açıklanmadı), bir daha Plymouth Arglye'ın stadı Home Park'taki hiç bir organizasyona ömür boyu katılamayacaklar. Yani sadece futbol maçı değil. Konser, balo, parti, şehrin bağımsızlık günü kutlaması her ne ise. O staddan içeri adam atamayacaklar. 

Yıl 1999. Trabzonspor Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, takımının İngiliz oyuncu Kevin Campbell için "forvete bir yamyam aldık gol atsın diye, ama adam gol makinesi değil çamaşır makinesi çıktı" der. Campbell muhtemelen onurlu bir adam olduğundan sözleşmeyi bırakıp ülkesine geri döner. Yılmaz ise başkanlık yapmaya devam eder. Yetmez daha sonra federasyon başkanlığına aday olur. Güzel ülkeyiz vesselam.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Campbell'ı bir de kadro dışı bırakmışlardı bu olaydan sonra. Üstelik,sırf Campbell değil O dönem takım kaptanı Ogün de Kevin Campbell'a destek verdiği için kadro dışı kalmıştı. Daha sonra da hiç utanmadan sıkılmadan, Campbell ve Ogün gelip, elimi öpsün affedeyim diye konuşmuştu, M.Ali Yılmaz.

Adsız dedi ki...

Bu arada konuyla alakali olabilicek bu sorum var. Zenit, Marsilya Uefa kupasi macinda St.Petersburglu maymunlarin yaptiklarindan sonra ceza aldi mi bilen varmi? Benim bildigim Uefa buna kayit kalmaz. bence Uefa`dan diskalifiye etseler yeridir.
Fikret