13 Şubat 2009 Cuma

WALK ON














İstanbul'dan yürüyecekler için.

Adres: Konaklar Mahallesi Ihlamurlu Sokak No 9 34330 4. Levent

Ankara'dan yürüyecekler için.

Adres: Ehlibeyt Mahallesi 6. Sokak No 3 06520 Balgat

Türk futbolunun yeni modası. Federasyona yürüme. 3-4 arkadaş birleşip biz de yürüsek diyorum bazen. Hakemin herhangi bir kararından şikayetçi olanlar 5 metreye 2 metre pankartı önlerine katıp yürüyorlar. Bu hafta 3 takım yürüdü. Yürüyüş iyidir tabi, vücut sağlığı için gayet yararlı. Ama yapılan açıklamaların hepsi aynı kalıptan çıkmış seri üretim açıklamalar. "Son haftalarda aleyhimize sıklaşan hakem hataları camiamıza karşı bir yoketme kampanyasının kurbanı olduğumuzu göstermektedir. MHK Başkanı Oğuz Sarvan ve ekibini görevlerini layıkıyla yapmaya davet ediyoruz". Her birinin metninde de bize yutturabileceklerini düşündükleri , bakın biz aslında ülkenin iyiliğini düşünüyoruz lafları. "Türk hakemliğinin gidişi bizi tasalandırmaktadır, hakemlerimize karşı güvensizliğin bir an önce ortadan kalkması için kurulun kendisine çeki düzen vermesi lazımdır"....Külliyen zırva. Hakem camiasını, hakemlerin Avrupa'daki repütasyonunu, formunu, Türk hakemliğini kimsenin taktığı yok. O yürüyüşü yapan adamların ve destekleyen kulüp yöneticilerinin her birine son 5 yıldaki FIFA Kokartlı hakemlerin isimlerini sorun bakalım 3'ten fazla sayabiliyorlar mı? Bunlar işin zırvası. Amaç tek: Daha önce de düşündüğümüz gibi, canımız yanıyor, kusura bakmayın yanmazken yılan bize dokunmuyordu, 3-4 haftadır bizim de başımıza geliyor, eh artık düşelim yollara.

Eğer hakemlerin formundan ve Türk hakemliğinin güven yaratmasındaki başarısızlığından şikayetçiyseniz tüm tribün gruplarına bir bildiri yazıp gönderirsiniz. Onaylanmış halini tüm gruplar kendi internet sitelerinde yayınlarlar, ya da sokağa yetmiş yedi tribün grubunun hepsi kolkola çıkar federasyonun önüne gelip bir açıklama yapar, o zaman deriz ki tamam Türk hakemlerine genel bir uyarı. Ama hadise öyle mi? Fenerbahçe birkaç yıl önce federasyona yürürken Galatasaraylılar dalga geçiyordu. Şimdi Galatasaraylılar yürüyor Fenerbahçeliler dalga geçiyor. 3 sene sonra yürüyenler ve gülenler değişir büyük ihtimalle. Bu alışkanlık yapılan işi de samimiyeti de değersiz hale getiriyor. İnsanlar "bu hatalar periyodik hepimize yapılabilir, ki yapılıyor, dolayısıyla sarı-kırmızı-lacivert-siyah-beyaz-yeşil-bordo demeden tek ses olup MHK ve TFF denen kuruma futbol izleyicisinin genel rahatsızlığı hakkında sert bir mesaj vermeden ciddiye alınmayan bir topluluk halinde kalırız" düşüncesine ulaşmadan bu hareketlerin etkili olmasının imkanı yok. Yürürüz böyle, kendi menfaatimiz için....

4 yorum:

Ser dedi ki...

"Amaç tek: Daha önce de düşündüğümüz gibi, canımız yanıyor, kusura bakmayın yanmazken yılan bize dokunmuyordu, 3-4 haftadır bizim de başımıza geliyor, eh artık düşelim yollara"

Buna bir cumle eklemek istiyorum. "Baskalari boyle tepkiler verdikten sonra hakem hatalarinin onlara mac kazandirdiklarini gorduk, o yuzden biz de istiyoruz.."

vertumnus dedi ki...

Yazılanların bir kısmına katılıyorum. Doğru bir yönden ve doğru bir politikayla örgütlenmiş işler değil maalesef. Herkes, kendi canı yandığında ve kendisi için harekete geçiyor kabul.

Yalnız, ne olursa olsun bir başlangıç, bir kıvılcım olarak kabul etmekten yanayım bu çabaları. Taraflı olabilir, çıkar için olabilir, takım iyi giderken kimse ses çıkarmıyor olabilir...tüm bunlar tamam ama her halükarda taraftarın sokağa inebiliyor olmasını önemli buluyorum.

Tüm tribün gruplarının bir araya getirilmesi projesi kesinlikle süper. Umarım olur o da bir gün...Şu an için maalesef ölümlerde, cenazelerde bir araya gelebiliyor haldeyiz yalnızca...

varol döken dedi ki...

türkiye, boşa çakmış kıvılcımlar cennetidir...

hiçbir şey olmadı, olamaz, olmayacak!

varol döken dedi ki...

ya da şöyle diyelim:

hiçbir şey değişmedi, değişemez, değişmeyecek!