5 Mart 2009 Perşembe

ALICE TİM BURTON DİYARINDA


Tim Burton ve Alice In Wonderland. Duyduğum ilk andan beri büyük bir merakla piyasaya çıkmasını beklediğim bir proje. Tam 1 yıl sonra 5Mart 2010'da gösterime girmesi bekleniyor. Şu an post prodüksiyon aşamasında. Bu sürecin aşağı yukarı 3-4 ay sürmesini bekliyorum zira Burton 2011'de gösteriem sokacağı animasyon filmi Frankenweenie'nin de ön prodüksiyon ve hazırlık çalışmaları ile meşgul. Dolayısıyla bu projeyi istediği hale getirmesi 1 yılı bulacaktır. Burton atmosfer yaratma konusunda beyaz perdenin en usta birkaç yönetmeninden birisi hatta Guillermo Del Toro ile birlikte bu işi en iyi yapan adam denilebilir. Onun elinde oldukça basit ve çok büyük zeka parıltısı içermeyen senaryolar dahi bir şahesere dönüşebiliyor. Sleepy Hollow, Sweeney Todd bunun en basit 2 örneği. Bu sefer elinde Lewis Carroll'ın dünya tarihin geçmiş bir klasiği var, dolayısıyla tüm hünerini konuşturacaktır. Oyuncu kadrosunda Burton'ın 2 kadrolu elemanı mevcut. Johnny Depp ve Helena Bonham Carter. Sweeney Todd kadrosundan Harry Potter serisinin Severus Snape'i Alan Rickman, "Saruman" Christopher Lee ve Anne Hathaway de kadroda. Depp'in Burton'la yaptığı işbirliği sonucunda büründüğü bukalemun havasının ona zarar verdiğini düşünenler var ama ben kesinlikle katılmıyorum. Her filminde aynı tip adamları canlandıran bir dolu aktör var beyaz perdede. Denzel Washington'ın En İyi Erkek Oyuncu Oscarını alması yıllar boyu canlandırdığı sağ duyulu, akılcı, kültürlü, aile babası, iyi aile çocuğu tipinden sıyrılıp rüşvetçi, sahtekar bir polis rolüne bürünmesi ile oldu. Dolayısıyla Depp'in bu çizgisinden hiç şikayetçi değilim.

Bu kadar konuştuk Alice'e lafı getirelim bitirirken. Alice karakterini 18 yaşındaki Avustralyalı aktris Mia Wasikowska canlandırıyor. Beyaz tenli, soluk yüzlü, kızıl saçlı Avustralyalı aktrisler hanesine bir tane daha yazın. Filmden hiç şüphemiz yok, tarihin en karanlık ve korkutucu Alice Harikalar Diyarında filmine hazır olun.

4 yorum:

Sosyal_FB dedi ki...

Su Alice de iyidir :)

http://gamasutra.com/features/20060915/alice.jpg

tubik dedi ki...

Eminim çocukluğumda kafamda kurduğum diyar ne kadar renkli ve sempatikse Tim Burton'ın diyarı da bir o kadar kasvetli ve sevimsiz olacak...

Ancak uzun zamandır bu anı bekleyen biri olarak müthiş bir birleşme olacağından eminim!

sinem dedi ki...

o kadronun içinde tırt oyuncu anne hathaway ne arıyor ki. çok kırıldım tim.

alice değildir kendisi umarım.

tamchee dedi ki...

Sweeney Todd'da herkes Helena B.Carter'in Burton'un karısı olduğu için rolü kaptığını düşünüyordu(bunlarda herhalde Fight Clup,Planet of the Apes vs. izlemeyenlerdi..) ama hatun rolünün hakkını sonuna kadar verince bu defa ses çıkaramazlar herhalde..!!