26 Mart 2008 Çarşamba

7 YESEK 8 ATARDIK



3-0'dan 4-3'lük efsanevi Fenerbahçe-Galatasaray maçının ardından Rıdvan Dilmen'in gazetelerde patlayan sözüdür yukarıdaki. Hollanda da bu akşam benzerini yaptı. EURO 2008 hazırlık maçında müstakbel ev sahibi Avusturya önünde 37. dakikada 3-0 mağlup durumdaydılar. Maçı 4-3 aldılar. Ha geri dönüşün kralını yaptılar ama yarın Hollanda basını atılan 4 golü değil, yenilen 3 golü ve yarım saatte 3-0 mağlubiyete düşüşü konuşacak. Çünkü Avusturya karşısında 3-0'ı çevirirsiniz ama örneğin Yunanistan'a karşı 1-0'ı bile çevirmeniz çok zor olur.

Böylece o tarafa geçiş yapalım. Aylardır 2008 turnuvası için 2 favorim var. Birisi Almanya diğeri Yunanistan. "Yunanistan'ınki 1 kere oldu, o şans bir daha olmaz" diyenlerden değilim, zira Rehhagel aynı, felsefe aynı, sistem aynı. Kanıtı mı? 2004 turnuvasında şampiyonluğa giderken açılış ve kapanış maçında ev sahibi Portekiz'i 2 kez mağlup etmişlerdi. Bu akşam Portekiz'i deplasmanda 2-1'le yine mağlup ettiler. Tabi ki tek neden bu değil ama Kral Otto'nun takımı hala çok sağlam bir takım ve benim açımdan önümüzdeki turnuvanın "plase"si.

Gelelim favorisine. Joachim Löw ve Almanya. Her geçen gün bu fikrim sabitleniyor. 2008'in diğer ev sahibi İsviçre ile Bern'de oynadılar. 4-0 kazandılar. Fazla zorlanmadan. 90 dakikayı izledim. Löw'ün Almanyası 2 yönden çok çekici. Oyuncularının diğer milli takımlara oranla şöhretsiz ama sağlam oyunculardan kurulu olmasıyla Mourinho'nun Chelsea'yi ilk şampiyon yaptığı yılın takımına, saha içindeki performans açısından da 2000 UEFA Kupası'nı kazanan Galatasaray'a benziyorlar. İki kanat adamı Fritz ve Lahm maç içinde sürekli ortaya doğru topla hareket edip sahayı dik kesen derinlemesine paslar atıyorlar. Bu iki adam inanılmaz hızlı, çevik ve etkili. Orta sahada aynen o bölgenin komutanı Hagi'ye 3 kısa adamın sürekli yardımcı olması gibi Michael Ballack'a, Hitzlperger ve Schweinsteiger sürekli yardımcı oluyor. İsviçre kendi evinde maçı tek bir pozisyon bulamadan bitirdi. Almanlar bu sefer (en azından hücumda) tipik Alman disiplini ile oynamadıkları için çok iyi geliyorlar.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

benim de favorim almanya
yunanistan tekrar olmaz otto iyi takım kurmuş ama diğer takımlarda bu sefer daha dikkatli olacak

Flameking

selaminko dedi ki...

favoriler arasında gösterdiğin yunanistan konusunda hemfikir değilim. nedenine gelince. evet yunanistan cok katı defans yapıyor falan filan ama hucum hattı cok duragan. ve boyle duragan hucum hatlarını karsısında goren buyuk takımlar affetmez.ki ilk kazandıgımız
4-1 lik mac ile kaybettigimiz 0-1 lik maca bakacak olursak ilk macta yunanistanın hucum oyuncularının duragan ikinci macta ise cok hızlı hareket ettigini goruruz.gunumuz futbolu duragan hucum oyuncularını artık kabul etmiyor.her ne kadar hosumuza gitmese de artık tek vurusla gol yapacak forvetler maalesef gunden gune degerini yitiriyor.konu dagıldı gibi ama nese:)

selaminko dedi ki...

almanya konusuna gelince. evet gercekten cok saglam takımları var.ben kura cekimi yapılırken herkesin aksine almanlar veya portekizlileri istemistim bizim gruba.cunku iki takımında forvet oyuncuları cok hızlı degiller.portekizde ronaldoyu forvetten saymıyorum yanlıs anlasılmasın onu daha cok AMC dusunuyorum. ortasahası kuvvetli her takımla basabas mucadele ederiz ama hucumu hızlı her takım bizi cok rahatlıkla rezil edebilir.