27 Mart 2008 Perşembe

DERBİ GERİ SAYIMI - 3

 vs

Nicosia derbisi, ya da bizdeki adıyla Lefkoşa derbisi. Omonia Nicosia-Apoel Nicosia önünde. Bu iki takım Güney Kıbrıs'ın hem en başarılı takımları hem de aynı ülkenin "el classico"su. İki takım da maçlarını Lefkoşa'daki Neo Gsp Stadyumu'nda oynuyorlar. Classicoların yaygın mantığı burada da var. Her iki kulüp de kendi başarısından çok, diğerinin başarısızlığına seviniyor. Maç cumartesi günü, normal lig sezonunun sonunda ilk 4 sırayı alan takımlar şampiyonu ve UEFA Kupası vizesini alacak takımları belirlemek içni bir play-off oynuyorlar. Ligi 2. ve 3. bitiren takım birbiriyle oynuyor. Bu çift maçlı elemenin ilk maçı, yani şampiyonluğu doğrudan ilgilendirdiğinden oldukça kritik bir maç.



Apoel'in sağ görüşün hakim olduğu taraftar grupları PAN.SY.FI ve Pirates, Omonia'nın tüm Kıbrıs'ta önemli bir taraftar kitlesi bulunan ve maçlara katılım anlamında bir çok Avrupa kulübünü bile geride bırakan taraftar grupları PA.SY.FI. ve Gate 9'a karşı. Her iki takım da bugüne kadar Kıbrıs Ligi'ni 19 kere kazandılar. Rekabet gibi rekabet yani. 



Resimlere biraz bakınca bir kere daha anlıyorum. Yıllardır sınırın diğer tarafı ile birbirimizi yiyoruz. Hem Akdeniz'de hem Trakya'da. Artık anlaması lazım herkesin. Yok birbirimizden farkımız.

 

1 yorum:

Adsız dedi ki...

kıbrıslı rumların ve yunanlıların çok büyük farklılıkları var

kıbrıslıların konuşmaları yunanlılar için zor anlaşılıyor ve yunanistanda okuyan kıbrıslı öğrenciler genelde kendi aralarında takılıyor ve arkadaşlık kuruyorlar tabi yunalılar da kıbrıslılara pek yakınlık göstermiyor

yani olaylar lost in translation
geçen sene selanik te 4 polis bir kıbrıslı üniversite öğrencisini hastanelik etti,
başka bir olayda da anarşistler kıbrıslıların bir derneğine saldırmıştı ve her yeri kırmıştı

sonuçta aşırı sağ ve sol görüşlü olanlar var ama çoğunluk genelde barışı ve istikrarı istiyor

Flameking