31 Ağustos 2009 Pazartesi

LIEGE KASABI



Futbol sahasına bayağılı bulaştıranların adı her sene değişiyor ama maalesef hadiseler değişmiyor. Geçen yıl Martin Taylor ve Eduardo'nun başrollerde olduğu o görüntüden sonra bu sezonun hadisesi Belçika'dan geldi. Futbol sahasında şeref duygusunu ayaklar altına alan adamın adı Axel Witsel. Daha önce bir kaç kez konuştuk onun hakkında, yetenekli adamdır. Ama yetenek dün yaptığı hareketin yanında söz konusu bile olacak durumda değil. Dün Belçika'da oynanan dev mücadele, Anderlecht-Standard Liege mücadelesinin 26. dakikasında, taç çizgisi kenarındaki bir mücadelede Witsel, Anderlecht'in defans oyuncusu Marcin Wasilewski'nin bileğine kasti bir hareket yaparak kırılmasına sebep oldu. Görüntüler yukarıda (linki burada) ama bu tür pozisyonlara dayanamayanlar izlemesin tavsiye edeyim. Bu yüzden basında yer alan iç kaldırıcı resimlerden birine de yer vermedim. Hakem Efong Nzolo Witsel'e anında kırmızı kartını çıkardı ama, neye yarar Wasilewski 1 yıl kadar sahalardan uzak kalacak. Hatta futbol kariyerinin tamamen bitebileceği bile söyleniyor. 6-7-8...Kaç maç ceza verilirse verilsin bu hareketin bedeli olmayacak.

25 yorum:

Ser dedi ki...

kac mac filan degil.. bu yaratik, ayagi kirilan oyuncu ne kadar uzak kalacaksa futboldan o kadar uzak kalmali. ustune bir de tazminat davasi acilsin.

sinirlerim kalkti durup dururken..

Majesty dedi ki...

Bir hakem kurulu tarafından bu tarz ağır durumlarda faulu yapan oyuncunun özel ceza alması lazım. Maç sayısı ile değil, ay ile. 6 ay, 1 yıl vb.

ealturk dedi ki...

Garibime giden bu harekette bile hakem kırmızı kartı gösterdikten sonra liegeli oyuncuların hakeme halen birşeyler anlatmaya çalışması.Ne anlatmaya çalışıyorsun ki halen neyin derdine düştün.

omega dedi ki...

Çoktan beri bu kadar kötüsünü görmemiştim.Oha yani...

hagibaba dedi ki...

yuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuh
şerefsiz herif

darkhorse dedi ki...

hareketin kasten yapıldığı çok bariz gerçekten...bence bu tip durumlarda hareketin kasti yapıldığı net görünüyorsa federasyon faul yapan oyuncunun lisansını iptal edip futboldan men etmelidir.Tüylerim diken diken oluyor pozisyon aklıma geldikçe

Atilla Çelik dedi ki...

Hepimizin bazı fobileri vardır. Benim ise en ağır iki fobim buz ve kemik kırılması fobisidir. Gerçi buz fobisi de bir nevi herhangi bir yeri kırma korkumuzdan kaynaklanıyor. Buzlu bir zeminde asla duramam, eğer durmak istersem zangır zangır ayaklarım titrer. Ya da gerek yeşil sahada, gerekse filmlerde kemik kırılmasını gördüğüm zaman dişlerim kamaşır, allak bullak olurum.

Şu görüntüyü gördüğüm zaman allak bullak oldum. Hele hamle sonrası bacağın diz kapağından aşağısı bir sağa bir sola gidip gelmedi mi, her tarafımı kaşıntı bastı.

Ekmek parasını futboldan çıkaran bir oyuncuya böyle bir müdahale yapan, adeta futbol hayatını bitirmeyi şiar edinen futbol yoksunlarını futbol tanrıları elbette yargılayacaktır. Tabii futbol tanrılarından önce biz futbolseverler...

Bana kalsa bu tarz bir hamle yapan oyuncuya sakatladığı oyuncunun sahaya dönme süresince yeşil sahalardan men ederdim. Kısasa kısas...

Acttt dedi ki...

Cani herif. İnşallah sağlam bi ceza alır.

firat selcuk dedi ki...

olayı ilk goren liegeli oyuncu kendi takım arkadasına cok guzel bir tepki veriyor el kol hareketi ve mimikleriyle.. benim dikkatimi ceken bir ayrıntı oldu.. kendi arkadasına boyle sasırıp kalan tepki veren oyuncu pek nadir cıkar zira..

Maslow dedi ki...

bana göre uefa'nın bu gibi durumlarda kesin bir yaptırımının olması gerekir. adil olan 1 sene boyunca bu oyuncunun tüm resmi maçlardan men cezası almasıdır. direk rakibinin meslek hayatını bitirmeye yönelik bir hareket.

Hrngndz dedi ki...

görüntüyü gördüğümde verdiğim tepki direk o.ç oldu.. harbidende öle yani ayıptır yazık günahtır yahu

aşkın dedi ki...

Eeleştirileri yapmadan önce biraz düşünmek daha iyi olur.Bugün tazı gibi koşan ayıların ligine (Prömiyer diyorlar) ''en iyi lig, işte futbol bu'' deniyorsa bu tür görüntüler sonrasında isyan etmek yersiz kalıyor.Rakibine kasteden futbolcu gelecek vaadeden bir oyuncu, muhtemelen kendisine telkin edilen sürekli koşması, hiçbir topu kaybetmemesi.O motivasyonla altı üstü defansından kayarak çıkan garibim Anderlechtliye acımıyor.
Futbolu iki zıt kutup olarak 1982 Brezilya vs 90 dk koşan ayılar olarak nitelendirirsek bu tür görüntüleri daha çok görürüz.
En son Modric de gitti işte.
Bu arada bir Allah kulu kırık ayaklı mağdurun ayağına bakmasını engellemeyi niye akıl etmedi anlamadım.

Adsız dedi ki...

kusura bakmayın bloğun havasına uymuyor ama bu adam tam bir orospu çoçuğu.Tekrar özür diliyorum

Nightstalker dedi ki...

Yazık yahu. resmen yazık. bu adam bu maçtan sonra hala futbol oynayabilecekse orayada yazık.

AbSurDMaN dedi ki...

2 yıl men yese az gelir, bu nedir ya nasıl insansın sen

justice dedi ki...

yanlış anlaşılmasın ateist bir insanım ama eğer tanrı varsa, bu adam cehennemde cayır cayır yanacak, bundan eminim! bundan büyük kul hakkı yemek mi olur? parasını bu işten kazanan bi adama yapılır mı böyle birşey? ayıp, yazık, günah... paf takım düzeyinde futbol oynamış biri olarak en büyük iki korkumdu böyle bir müdahaleyle sakatlanmak veya sakatlamak. eğer böyle birşeye ben sebep olsaydım bir daha futbol topunu elime almaz, ayağıma tozluk-krampon giymezdim, asla affedemezdim kendimi.

justice dedi ki...

bu arada ekleyeyim; witsel 11 maç ile cezalandırıldı. belki doğal olanı budur ama içim elvermiyor rakibinin 1 yıla yakın futboldan uzak kalacak olması, hatta futbol hayatının bitebilecek olmasına karşılık bu adamın 11 maçla cezalandırılması. ciddi anlamda dava, soruşturma, suç duyurusu; ne gerekiyorsa yapılmalı ve gerekiyorsa hapis cezasına kadar gidebilmeli bu iş, insanlık bu değil!

cankalender dedi ki...

Hareketi yapan topçuyu tanımam, etmem, adını da ilk defa bu olay vesilesiyle duydum.

Ama bana topu stop etmek için dengesizce hamle yapmış gibi geldi. Dikkat ederseniz sağ ayağını içeri doğru çeviriyor sanki topu stoplayacak gibi.

Gözden kaçan bir nokta bu adamın o sırada deparda olması. O hamleyi yaparken duramamış, hızını ayarlayamamış olması muhtemel.

Ayağı kırılan adama yazık olmuş, inşallah kısa sürede iyileşir. Ama adama şerefsiz, oç, kasap demek için bence biraz da yukarıda bahsettiğim koşulları hesaba katmak lazım.

Mesela bu hareketi Rigobert Song yapsa her türlü hakarete ben de katılırdım. Galatasaray'lı olmama rağmen kendisinin rakiplerinin futbol hayatını bitirecek davranışlarından tiksinirdim. Ama bu arkadaşta o kadar kasıt olduğundan emin değilim. Dediğim gibi kendisinin adını ilk defa duydum.

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

11 maç ceza vermişler bu öküze.

justice dedi ki...

@sandor

dostum kasıt olmasa kendini sakınır, tüm vücut ağırlığını vermez, basar basmaz sıçrar(daha büyük etki yaratabilir yüzey/ağırlık, kısaca basınç prensibine göre, ama sonuçta refleksiftir yani) veya hiç değilse kendini yere bırakır etkiyi azaltmak için. kaldı ki ek$i'de bir arkadaşımız yorum yapmış; ortada kasıt olmasa oturur yere ağlar sebep olduğu sakatlık dolayısıyla, ama adam kalkmış itiraz ediyor bir de kırmızı karta. kesinlikle kasıt var ve kesinlikle cezası daha büyük olmalıydı.

hagibaba dedi ki...

ceza çok az demek ki sadece bizim federasyon şefkatli değilmiş

Unknown dedi ki...

videonun sonunda röportaj veren standart teknik direktoru László Bölöni nin aciklamalarini dinleyerek kendimce turkceye cevirdim..

muhabir: size goruntuleri gosterebilecek kadar zamanimiz var. x2
bozuk aksanli arkadas: -goruntulere BEN kendim ne zaman istersem bakacagim/bakarim, siz istediginiz zaman degil
-goruntulere istedigim zaman sakin kafa ile(!) bakarim, cunku sadece 'realist'olmak istiyorum (sanirim adam akilli demek istemis)
-bana baski yapmayin !

cevriler her ne kadar google translate sonuclari gibi dursada ceviriyi yaptiktan sonra emin oldugum uzere 'bozuk aksanli arkadas' liege'in romanyali t. direktoruymus..zaten soylemek isteyebilecegim bi cok sey dile getirilmis, 11 mac bencede az bile ama liegelilerin hem suclu hem guclu tavirlarida ilginc.

baldur dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=NnXs9JT4kVo

bir de bu var, bu sefer bacağı komple koparmak istemiş ama başaramamış şerefsiz herif.

baldur dedi ki...

@sandor, valla yukarıda verdiğim yutup linkine bakarak bu adamı biraz daha yakından tanıyabilirsin. ayrıca dediğiniz şekilde bir top kontrolü olmaz, olamaz, bir kere taban girerek top stop edilemez. yüzde yüz kasıt var bu olayda.

gioberg dedi ki...

Görüntü kaldırılmış, izlenemiyor. Bilginize..