23 Ocak 2009 Cuma

FLAMAN DİYARININ GENÇLERİ





















Geçtiğimiz yıl bugünlerde sonradan Standard Liege'i 25 yıl sonra şampiyonluğa taşıyan adamlardan birisi olacak Steven Defour'un Belçika'nın 2007 yılındaki en iyi oyuncusu seçildiğinin haberini vermiştik. 19 yaşında takım kaptanı olmuştu Liege'de. 2008 yılında ödül Belçika futbolunun bir başka yeteneği 20 yaşındaki Axel Witsel'e gitti. Witsel de Standard Liege forması giyiyor. 2007-08 sezonunda yılın en iyi genç oyuncusu seçilmişti. Üzerine bir de bu ödül geldi. Standard Liege çıkışlı bir başka adam Marouane Fellaini bu sezon başı Everton'a transfer oldu. Defour'un peşinde Aston Villa ile Middlesborough, Witsel'ın peşinde de Bolton Wanderers var. Bu oyuncuların hepsi Belçika milli takımı forması giyiyor ve A milli takıma sırası ile 17,19, 21 yaş altı milli takımlarında oynayarak geldiler. 2008 Olimpiyatları'nda dördüncü sırayı alan Belçika milli takımında Germinal Beerschot altyapısından yetişen ve şu an Hollanda Ligi lideri AZ'in hücum hattında görev yapan Moussa Dembele ve yine Liege altyapısından yetişen Kevin Mirallas görev yapıyorlardı. Bunun bizi ilgilendiren tarafı ne? 10 Ekim 2009 tarihinde Brüksel'de bu takımın karşısında bana sorarsanız 2010 Dünya Kupası elemeleri 5. grup ikincisini belirleyecek hayati bir maça çıkacağız.

























İstanbul'da 1-1 biten mücadelede Witsel, Fellaini ve Defour sahadaydılar. Ermenistan'ı 2-0 mağlup ettikleri maçta bu 3 oyuncu ve Kevin Mirallas ilk onbirdeydi. Belçika 2004, 2006 ve 2008 turnuvalarını kaçırdı. Yani son 3 uluslararası milli takım turnuvasında yoklardı. 4 yıllık bir plan çerçevesinde tabandan gelen bir milli takım hedeflediler. Türk milli takımı karşısına çıkan Belçika milli takımının onbirinin yaş ortalaması 23.7 idi. İspanya karşısına çıkan onbirin yaş ortalaması bundan daha da gençti. Yukarıda saydığımız isimlere ek olarak Ajax savunmasının 2 genç ismi Vermaelen ve Vertonghen ile Vincent Kompany sağlam bir defans hattı oluşturuyorlar. Yanlarında da duruma göre Van Buyten veya Simmons görev yapıyor. Forvet hattı da genç Dembele ve tecrübeli Wesley Sonck'a emanet. 30 yaşı geçmiş birkaç ismin yerine gelecek isimler de çoktan belli. 17 yaşındaki Eden Hazard Chelsea ve Manchester United2ın listesinde bile ama Fransız takımı Lille onunla 2012'ye kadar sözleşme imzaladı. Belçikalılar 2010 Dünya Kupası, o olmasa da 2012 Avrupa Şampiyonası'nda iddialı bir kadro ile çıkacaklar karşımıza. Daha çok Fransızca konuşulan Brüksel takımlarındna çıkan oyuncuların Fransa Ligi'nde, Antwerp, Gent gibi Hollandaca konuşulan bölgelerden çıkan oyuncuların Hollanda Ligi'ne transfer olduğu kadro bir araya geldiğinde güzel bir armoni oluşturuyor.

3 yorum:

Radical Media dedi ki...

Gençleri bilmem de bu Sonck denen adam bin atla bin deve değildir maliyet olarak. Neden Fener bu adamı almadı merak ediyorum.

Hagibaba dedi ki...

Gerçekten bu Belçika naptı bilmiyorum ama süper adamlar çıkıyor yahu.
Defour,Dembele,Fellaini,Mirallas,Witsel,Kompany. Daha ne olsun.
Zaten Dembele'nin son olimpiyatta İtalya'ya attığı golü hala hatırlarım.Olimpiyatla beraber bi çıkış yakalayacakları belliydi.Öilli takımımız için çok büyük tehlike.Umarım bizim gruptan sonra iyi bir takım oluştururlar.

Hagibaba dedi ki...

Ayrıca
Tom de Mul,AVB(Anthony vanden Borre)we Thomas Vermaelen'i de unutmayalım.

İyi takım!Korktum şimdi