23 Ocak 2009 Cuma

HITMAN BAKİ



Tarih 13 Haziran 2001. 7,5 sene önce aşağı yukarı. BBC'nin internet sitesinin haberi. "Sunderland, Ajax futbol akademisinden yetişen Haarlem FC oyuncusu ve geleceğin Jaap Stam'ı olarak lanse edilen Baki Mercimek'i 5 yıllığına transfer etti". Breh breh breh. 8 yaşında Ajax Futbol Akademisi'ne katıldı Baki. Hani o bildiğimiz Ajax futbol okulu. Rijkaard'ları, Seedorf'ları, Cruijff'ları çıkaran. O akademiden Baki Mercimek de çıktı işte. Okulun kurmayları gönderdiğimiz futbolcular sonra ne oldu diye takip ediyorlardır herhalde ama tahminim Baki'yi bulamadılar. Yoksa koskoca çınar Ajax Futbol Okulu'nun kapısına "biz böyle bir adam mı yetiştirdik?" diye kilidi vururlardı.

Bilmeyenler için söyleyelim "Hitman" yakıştırması ünlü bilgisayar oyununun baş karakterinden geliyor.

10 yorum:

Tuna dedi ki...

Beşiktaş'ta futbol oynamadığı sürece seviyoruz Baki Mercimek'i.

omega dedi ki...

Baki belki bir Rijkaard, bi Seedorf olamadı ama yaptığı mücadele ile gönülleri kazandı.Baki çok üst düzey bir futbolcu değil ama her takıma lazım olan, canını dişine takıp oynayan bir oyuncu.Onun için bence Ajax altyapısı kapıya kilit vurmazdı hatta Baki'yi örnek gösterip "bakın bu abinizde teknik yok ama siz de onun kadar çalışırsanız, adam gibi adam olursanız bu işten ekmek yiyebilirsiniz" diyebilir

delgado dedi ki...

baki mercimek'le ilgili ucuz, kalitesiz ve manasız espriler yapan kervanına dutchman de katılmış ne yazık ki...

a.c. sedef dedi ki...

yine nostaljik bi post..

Olympian dedi ki...

inonu de her mac baki yi isliklyan da dutchman di. o yuzden sasilacak bisey yok.

Radical Media dedi ki...

çok yüklenmişsiniz bence. en büyük hatası taraftarı olan bir başaltı takımına gidip oranın simge topçusu olmayı düşünmemesidir bu adamın.bursa'da , es es 'de karşıyaka veya sakarya'da 10 yıl boyunca oynamış bir Baki efsane olurdu. ama sistemin en büyük arızalarından biri de bu zaten , topa vurur gibi olan her adam karga tulumba istanbul'a kaçırılıyor.böyle ziyan olup giden çok adam var ama en çok canımın yandıkları zafer biryol , ibrahim akın ve necati ateş bir de hasan kabze.draft benzeri bir usül konsa diyorum ben ısrarla.

pclion dedi ki...

İsim bir futbolcu için çok önemli. Ne derseniz deyin, kredisi hakkında büyük etkisi olduğu kesin. Bence de yeterli bir oyuncu değildi ama bu konuda bayrak adam olmasının başka açıklaması yok bence...

xearoson dedi ki...

baki çok yetenkli bir futbolcu değil doğru.ama en azından yüreğiyle oynuyordu.şimdiki beşiktaşta gökhan zandan daha iyi oynardı bence

Kartal Bafiler dedi ki...

Oynarken de severdim,hala da severim keretayı.

turhanatakan dedi ki...

2002 dünya kupasından beri savunmamızın tam anlamıyla oturmadığını, komple diye nitelendirebileceğimiz stoper çıkaramadığımızı dillendirip duruyoruz (en azından biz arkadaş ortamında yapıyoruz bunu). ama zamanla kendini geliştirmesi beklenen bir mevkideki oyuncularımızın zamanla gelişmek şöyle dursun körelmesi iyice ilginç. ibrahim toraman, gökhan zan, baki mercimek (hepsi beşiktaştan oldu ama) bana kalırsa giderek köreldiler ki bence o kadar da potansiyelsiz oyuncular değillerdi. dün yediğimiz ilk golde hakan baltanın topu kafayla gönderdiği bölge bile (aslen bir stoper olmasa bile bir savunma oyuncusu olduğuna göre) oyuncularımızın zaafları hakkında önemli bir nokta bence.

acetoda belki biraz şakayla karışık italyan gençleri artık stoper olmayı değil ön libero olmayı istiyorlar, para orda çünkü tarzı bir ifade vardı. ortanın ortasının geçirdiği değişimin stoplerlere yansıması nasıl oldu bilmiyorum ama bu körelmede bir etken olarak ele alınabilir.

ayrıca biraz hemşehri kıyağı mı bilmiyorum ama egemen korkmaz'ın neden milli takım için göz ardı edildiğini de anlamıyorum. en azından rekabetsiz bir ortamda gözü kapalı milli takıma gireceğini düşünen servet-gökhan zan ikilisinin -eğer öyle bir olasılık varsa- kendilerine çeki düzen vermelerine yarayabilir.