9 Ekim 2007 Salı

AJAX, ADRIE KOSTER'I STEPNEYE YERLEŞTİRDİ



Teknik direktör Henk Ten Cate’in Chelsea kulübesine kurulması ile birlikte Amsterdam kulübü Ten Cate’in yardımcısı Adrian Koster’i geçici olarak teknik direktörlük görevine terfi ettirdi.

Koster bu göreve getirilmeden önce Ajax Futbol Akademisi’nin başındaki isimdi. İlginçtir Ten Cate gibi Koster da Arena’daki görevinden önce Hollanda’nın orta karar bir çok kulübünde çalıştı. FC Eindhoven, Willem II Tilburg, Helmond Sport, Top Oss,Excelsior Rotterdam, VVV Venlo ve RKC Walwijk bu kulüpler. Ten Cate’den farklı olan yanı ise bu kulüplerden sonuncusu olan RKC Walwijk’dan isteği dışında görevden alınması ya da kovulması diyelim.

Futbolculuk kariyeri de Hollanda futbolu açısından çok parlak geçmeyen Koster’ın teknik direktörlük kariyerinde bu çapta çalıştıracağı ilk büyük takım olan başkent ekibinde neler yapacağı merak konusu.Ancak görev unvanının başındaki "geçici" ibaresinin bir tür stepne manasına geldiği de aşikar. Görünüşe göre Koster, Ajax "sürekli" hocasını buluncaya kadar takımı idare edecek.

Hiç yorum yok: