17 Ekim 2007 Çarşamba

KARTAL BU SENE DE YÜKSEK UÇUYOR



"Yükseklerde hem yılan hem de güvercinlere rastlarsınız. Bir tanesi oraya sürünerek diğeri de uçarak çıkmıştır" diye bir söz vardır. Aslında zorluk çekerek kademe kademe tırmanmanın önemini ve avantajına atıf yapar.

Futbolda buna istisna yükselişleri ara ara yaşarız. İngiliz futbolunda Alf Ramsey’in 1960’lı yılllarda Ipswich Town ile gerçekleştirdiği mucizevi yükseliş (5 sene içinde takımı üçüncü ligden birinci lige çıkartıp şampiyon yapmıştı) bunun en güzel örneğidir.



Genelde eğer orada oturmuyorlarsa sahil yolunda seyrederken şöyle bir arkasından geçtikleri bir ilçe Kartal. Ama futbolun bir ülke veya bölgeyi bir anda dünya gündemine taşıma fonksiyonu son sene Kartal için de geçerli. Artık Kartalspor’un maçlarını oynadığı Kartal Stadı her maç önemli bir kalabalığa ev sahipliği yapıyor. Kartal geçen sene kötü başladığı Lig B Yükselme Grubunun sonunda gazı arttırarak Lig A’ya yükseldi. Bu sene de pek kimsenin hesabında olmadığı şekilde 8 maç sonunda lider Sakaryaspor’un 1 puan gerisinde ikinci sıradalar. Bordo-beyazlı ekip sezon sonunda eğer Süper Lig vizesini alırsa çok uzun süredir futbol sahalarında görmediğimiz bi olaya imza atacak. Bu seneki sloganları “Tehlikenin Farkında mısınız? Kartal Geliyor”. Biz farkındayız ve Kartalspor’u takipteyiz. Bir mani olmazsa da bir kaç hafta içinde stadına misafir olup izlenimlerimizi aktaracağız.

Hiç yorum yok: