26 Kasım 2007 Pazartesi

HAFTA SONU


Öncelikle cuma günü haberini verdiğimiz Soweto derbisiyle başlayalım. Maç 2-2 berabere sonuçlandı. Kaizer Chiefs ve Orlando Pirates yenişemediler.

Hafta sonu bizce dikkat çekilecek lig İspanya idi. NTV ekranlarında Villareal-Almeria maçını izlerken ekranın sağ alt köşesinde 2 dakika arayla sürekli skor değişikliği görüp durduk. Hatta bir ara İspanya rejisi Atletico Madrid-Valladolid maçının skoruna yetişemediğinden 2-2'den direk 3-3'e geçti. Zira maçın 49. dakikasında durum 1-2 iken 56. dakikada 3-3 olmuştu. Levante de kendi evinde Real Betis'i aynı skorla 4-3 mağlup etti. İspanya'da gol ortalaması 3.4'tü.

İngiltere'de Everton Sunderland'i 7-1 ile geçerken Arsenal takipçisi Manchester United'ın, Reebok Stadyumu'nda Nicolas Anelka'nın infazına engel olamaması sayesinde puan farkını altıya çıkardı. Haftadan aklımızda kalan diğer husus, Gareth Southgate'in ne zaman görevden alınacağını beklemeye koyulmamız. Middlesborough çok ilginç şekilde gol atmayı bırakın pozisyona giremiyor. Devre arasında Mido'nun dönmesi ve dedikoduları dolaşan James Beattie transferi ile Tuncay kulübeye mahkum olabilir.

Almanya'da Hamburg'un ilginç gidişi sürüyor. Huub Stevens'ın gelecek sene PSV'ye gidişi kesinleşti. Van der Vaart'ın da Valencia'ya vatandaşı Koeman'ın kanatlarına gidiş ihtimali her geçen gün artıyor. Ama bunların eşliğinde takım Bayern'i takipten vazgeçmiyor. Mükemmele yakın orta saha oyuncusu David Jarolim ve bu sene formunu giderek yükselten Ivica Olic'in de katkısı inkar edilmemeli.

Hollanda'da Utrecht bu sezon kendi evindeki ilk galibiyetini aldı. Nijmegen'ı 3-2 mağlup ettiler. Groningen de kendi evinde Feyenoord'u aynı skorla mağlup ederek haftayı 4-1'lik galibiyetlerle geçen PSV ve Ajax'a çalıştı. Haftanın skoru bizce sezonun sürprizi De Graafschap'ın Heerenveen deplasmanından 3-2'lik galibiyetle dönmesi.

Hiç yorum yok: