28 Kasım 2007 Çarşamba

ÇOCUKLUĞUMUZU DEĞİŞTİREN ÇİZGİ FİLMLER 3/10: NİNJA KAPLUMBAĞALAR



Orijinal adıyla Teenage Mutant Ninja Turtles. Hafta sonu bizi saat 8'de ayağa diken çigi filmlerden bir tanesiydi.

Hikayeye göre Hamato Yoshi karate okulunda öğretmenlik yaparken, hırslı öğrencilerinden Oroku Saki onu okuldan attırır. Yoshi o sefil haliyle Japonya'dan New York'a nasıl gelir bilinmez ama kanalizasyonda yaşamaya başlar. Sefil ve yalnız hayatındaki dört arkadaşı yoldan geçen bir ufaklığın elindeki kavanozu düşürmesiyle eline düşen küçük kaplumbağalardır. Derken kanalizasyondaki atıklar yüzünden meydana gelen bir metamorfoz sonucu (bu atık her canlıyı en çok kontak kurduğu canlıya dönüştürüyordur) kaplumbağalar insan-kaplumbağaya, Yoshi de fare-insan'a dönüşür (aslında onun da bu mantığa göre kaplumbağaya dönüşmesi lazımdır ama sanırım Splinter topluluk içinde seçilsin diye sanırız çizgi film yapımcıları tarafından fareye dönüştürülmüştür.Splinter 4 kaplumbağaya beğendiği ressamların (hoş 1500 bölüm boyunca Splinter'ı bir kere bile sanatla uğraşırken görmemişizdir ama) isimlerini verir. Leonardo, Donatello, Michalengelo, Rafael.


Derken Splinter düşmanı Oroku Saki de New York'a gelir. Nerde tanıştılar bilinmez "Krang" isimli bir beyinle tanışır. Krang dev bir insan vücudunun göbek kısmında yaşayan sanattan, karateden, müzikten, aşktan, sevgiden kısacası bir bo.tan anlamayan bir hödüktür. Tek amacı düştüğü X Boyutu'ndan dünyaya dönmektir. Bu yolda eski Oroku Saki yeni Shredder ile birlik yapar.



Bu iki kutupun savaşması sık sık Kanal 6 haberlerinde gündeme gelir. Çocukluğumuzun ilk arzu nesnelerinden April O'neil kaplumbağalarla olan arkadaşlıklarından ötürü en güzel haberleri yakalar ve aynı kanalda çalıştığı kıtıpiyöz Vernon'ı atlatır. En iyi dostu da Irma'dır.

Bu çizgi filmde dikkat çeken en önemli husus tüm karakterlerin kıyafet dolabının kısırlığıdır. Kaplumbağalar zaten çıplaktır ancak şehre inerken griden bozma bi palto giyer bere takarlar. Shredder'ın yaz kış sırtından çıkarmadığı bir pelerini vardır. Kankaları Rocksteady ve Be-bop'ın da elbiseleri mutanta dönüşmelerine ramen beden değişikliğine uğramadıklarından aynıdır. April'in sarı tulumu, Irma'nın uzun mavi eteği ve pembe kazağı, Vernon'ın askılı kıyafeti, Splinter'ın sabahlıktan bozma kimonosu değişmez.

Serinin diğer dikkate değer karakterleri Casey Jones, az daha hayvanlarla seks gibi bir rezalete de imza atacak olan Leonardo'nun aşık olduğu aikidocu kız Lotus ve kabiliyetsiz Foot askerleridir.

bu da efsane şarkısı
teenage mutant ninja turtles
teenage mutant ninja turtles
teenage mutant ninja turtles
heroes in a half-shellturtle power!

they're the world's most fearsome fighting team (we're really hip!)
they're heroes in a half-shell and they're green (hey - get a grip!)
when the evil shredder attacks
these turtle boys don't cut him no slack!
teenage mutant ninja turtles
teenage mutant ninja turtles
splinter taught them to be ninja teens (he's a radical rat!)
leonardo leads, donatello does machines (that's a fact, jack!)
raphael is cool but crude (gimme a break!)michaelangelo is a party dude (party!)

teenage mutant ninja turtles
teenage mutant ninja turtles
teenage mutant ninja turtles
heroes in a half shell turtle power!

Hiç yorum yok: