29 Kasım 2007 Perşembe

ÇILGIN HAÇLILAR GELİYOR (!)


Malum 2008 yılı Inter'in yüzüncü yılı. Inter de 100. yılları gereği Milano kentinin simgesi olan beyaz zemin üzerine kırmızı haç temalı bir forma tasarladı. Basit ifadeyle kırmızı haç soyluluğu beyaz zemin ise halkı ve köylüleri temsil ediyor. Hatta Milano şehrinden öte Milano rahibi Saint Ambrose'yi simgeliyor. Hatta bu bayrak aynı zamanda Genoa şehrinin de resmi bayrağı.

Biz ne yaptık. Mehmet Yakup Yılmaz isimli spor yazarı (İzmir Barosundan Barış Kaşka isimli avukatın da gazıyla) Fenerbahçe maçında kafayı takacak bunu bulmuş olmalı ki, "bu forma Haçlı Seferleri'ni simgeliyor, bir Türk takımı karşısında bu forma nasıl giyilir" demekle kalmadı üstüne üstlük "UEFA bu formaya nasıl izin verdi deyip İtalyan ekibinin 3 puanı silinmeli" gibi komik bir de çıkışta bulundu.

Bilindiği gibi takımların o sene kullanacağı formalar ve stilleri sezon başında belirlenir. UEFA'nın da bundan haberi vardır. Inter'in klasik mavi-siyahlı forması dışında bu sene kullandığı ikinci forma da bu forma. Yani sezon başından bu yana Inter bu formayı giyiyor. Ama görülüyor ki hiç alakası olmasa da ırkçılık, barbarlık gibi söylemler genelde milletimizin genel tepkilerinde olduğu gibi bizim gözümüze sokulunca aklımıza geliyor. Hoş işin ırkçılıkla falan bir bağlantısı yok ama.
Teknik direktörlükten sonra merchandising uzmanlığına da el attık. Sırada catering var. Hayırlısı olsun.

Hiç yorum yok: