1 Kasım 2007 Perşembe

MÜJDE ELVAN MORTGAGE GELİYOR


Bir atletimiz vardı. Süreyya Ayhan adında. 2002 yılında Romen atlet Gabriela Szabo’nun önünde Avrupa Şampiyonu olduğunda ilah yaptık. O yıllarda Ayhan’ın bizzat sponsorluğunu yapan Deniz Gökçe, Süreyya finish çizgisini geçer geçmez Türkiye’de yaptığı yayınlarla atletizm denen sporun gelişmesine büyük katkı sağlayan Kenan Onuk, Cüneyt Koryürek gibi isimlere dinozor diye haykırmıştı. Rahmetli Onuk rahat uyusun. Çünkü Süreyya bıraktığı gibi. Deniz Gökçe’nin de 5 yıldır sesi pek çıkmıyor. Çünkü Süreyya bir sene sonraki Dünya Şampiyonası’nda nal toplayınca hocası “Süreyya kadınlara özgü bir sebepten ötürü rahat koşamadı” bahanesini bulmuştu (Sanki Süreyya Ayhan erkekler kategorisinde koşmuştu da diğer atletlerin hiç biri bayan değildi). Son 3 yıldır Kocası, hocası (Hıncal Uluç’a göre bir de katili) Yücel Kop’la beraber Amerika’da. Palm Beach’de kahvaltı yapıyor, Disneyland’ı gezmeye gidiyor. Tamam tabi ki bunları yapsın ama arada bir de gerçek işini yapsa fena olmayacak. Çünkü Süreyya Ayhan en son ne zaman bir yarış koştu hatırlayan yok. Peki biz bu iki sevdalıya kaç lira para akıttık.

Bu kadar uzun tasvirlememizin sebebi bugün Milliyet’teki haber. Elvan Abeylegesse diye ufak tefek bir Türk kızı var. Türk bayrağı altında bir Dünya Rekoru (şu anda kırılmış olsa da) ve 10.000 metrede bir Dünya İkinciliği var. ENKA tesislerinde yaşıyor. Çünkü ev almaya parası yok. Dün TOKİ’den kendisine bir ev verileceği müjdesi verilmiş. Etiyopya’dan gelen nişanlısı ile evi olmadığı için evlenemiyor çünkü. Bu Elvan’a yapılan ilk terbiyesizlik değil. Zamanında antrenman yapacağı tesise kamyon kasasında gittiğini de biliyoruz.

Gülelim mi? Ağlayalım mı? Kızalım mı? Karar veremiyor insan. Son 5 senedir esamesi okunmayan bir kıza bu kadar para akıtılıyor da neden son 2 senedir Türk bayrağını göndere çektiren kıza bunlar yapılıyor. Biri Çankırı öbürü Etiyopya doğumlu diye mi?

Hiç yorum yok: