5 Aralık 2007 Çarşamba

HOW CAN YOU STOP VAN BASTEN ep. 2



Bu sefer durdurması gereken rakip takım kalecileri değil, Hollanda Futbol Federasyonu. Marco Van Basten 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan sonra Hollanda Milli Takımından kesin olarak ayrılacağını açıkladı. Kendisiyle beraber yardımcısı John van’t Schip de görevden ayrılıyor.

Marco Van Basten’in görevi bıraktıktan sonra hangi takımın başına geçeceği (bu büyük ihtimal bir kulüp takımı olacaktır) konuşulmaya başlandı. Henk Ten Cate Chelsea’nin yolunu tutunca Ajax hocalığı için Johann Cruyff ilk olarak onun adın zikretmişti ama Ajax yöneticileri sezon sonuna kadar Adrie Koster’la devam etme kararı aldılar. Dolayısı ile Ajax tekrar gündeme gelecektir. Eğer sezon sonuna kadar Milan ligde toparlanamazsa ve Şampiyonlar Ligi’nde eleme turlarında fazla ileriye gidemezse sürpriz bir Ancelotti-Van Basten değişikliği olabilir. Tabi ortada bir de Barcelona var. Rijkaard’ın miyadı Katalunya’da dolmak üzere. Geçen seneki son dakika şampiyonluk kaybından sonra bu sene erkenden uzaklaşmaya başladılar. Moda deyim “kan değişikliği” programı ilk olarak kulübeden başlayıp Van Basten oraya atanabilir. Bir de fotomaç kontenjanından Türk Takımları var onlara girmiyoruz.

Hollanda Milli Takımı’nın başına geçecek isim ise büyük bir ihtimalle 21 yaş altı takımının hocası Foppe De Haan olucak. Hollanda seyircileri milli takımın 2008 elemelerinde kötü performans gösterdiği maçlarda tribünlerden Foppe De Haan’ı destekleyen tezahüratlar yapmışlardı. De Haan şu anda takımı 2008 Pekin olimpiyatlarına hazırlıyor.

Bir diğer ufak ihtimal kovuluşundan beri teknik direktör koltuğu boşalan her Hollanda takımı ile adı geçen Martin Jol. Hollanda Futbol Federasyonu yetkilileri Jol’u düşünmediklerini belirtiyorlar ama ihtimaller arasına dahil edilmeli.

Hiç yorum yok: