7 Aralık 2007 Cuma

SEZERCİK KÜÇÜK ŞAMAROĞLANI



Dünya televizyon tarihinin en dayaklık simalarından biridir Sezercik. Benim Galatasaraylı onun Fenerbahçeli olmasının da bunda ufak da olsa bir payı vardır. Ama asıl garezimiz her daim yavşak, ağlak surat ifadesi ve “gelin beni dövün” diye davetiye çıkaran laflarıdır. Çocuklar top oynarken çubuklu sarı lacivert formasıyla gelir. Ama forması da official değildir. Mahmutpaşa tezgahından almıştır. Bir kere ordan dayağı hakeder. Sonra çocukların arasına girer, duyarlı, temiz çocuk tavırları takınır. Saç modeliyle zaten Bernd Schuster’in küçük ve esmer hali gibidir. Sonra da genel olarak dayağı yer. Sezercik serileri boyunca en taktir ettiğim iki kişilik “anneme değil bana vur” diye ucuz kahramanlık yapan bu velede tokatı patlatan Erol Taş ve bir başka film Öksüzler filminde Sezercik’in sattığı sıpayı açık artırmada alarak “binicem üstüne, vurucam kırbacı vurucam kırbacı” diyen şişman çocuk oyuncudur.

Sezercik Küçük Mücahit filminde de benzer bir ucuz kahramanlık yapar. Türk çocuklarının topunu alan Rum çocuklarına gider boyuna bakmadan bulaşır. Bunun üzerine çocuklardan Yorgi “bizim topumuz, biz satariz, her seyi yapariz, bize karisan olursa ağzini burnunu kirariz, değil” diye diğer arkadaşlarına gülerek bakar. Bunun üzerine tüm Rum çocukları Sezer’e Allah ne verdiyse girişir, bizim de yağlarımız erir. Ardınan da Turgut Özatay komutasındaki Rum askerleri tüfeğin kabzasıyla Sezer’i yola getirir ve “korkma vre sozuk, sana sikolata alirim, oyuncaklar alirim” der.

İlgili efsane anın videsu için

Sezercik zaten yaş odunla girişilmeye layık bir çocuk olduğunu büyüyünce uyuşturucu alemlerinde peydah olarak kanıtlamıştır.

Hiç yorum yok: