3 Aralık 2007 Pazartesi

TENNISOVA



Geçtiğimiz hafta ATP sıralamasını vermiştik. Yani teniste tek erkekler dünya sıralamasını. Aşağıda da WTA Sıralaması yani tek bayanlar dünya sıralaması yer alıyor. Bir şey dikkatinizi çekti mi? İlk beşte dört, ilk onda altı, ilk yirmide on tane slav asıllı tenisçi var. Bunlardan altısı Rus. Zirve hala Belçikalı Henin’da. Henin-Hardenne iken boşanınca zaten iyi bir kariyeri olan bu küçük kadın Nicole Kidman misali artık sadece Henin ve zirvede. Serena ve Venus Williams kardeşler zaten olmasa tabloyu tamamen Rusya’ya verip işin içinden çıkacağız. Bayan ve Erkek basketbolunda milli takımlar seviyesinde bu sene Ruslar kupaları topladı. Teniste giderek baskın hale gelmeye başladılar. Futbolda Hiddnk yönetiminde İngiltere’yi ezip 2008 vizesi aldılar. Troyka fena geliyor.

Hazır bayan Rus tenisçiler dedik. Şu lafı da atlamayalım. Sharapova güzelliğinin de etkisiyle “yeni Kournikova” olup olmadığı ile ilgili sorulara cevap veriyor:

“I’m not next Kournikova, I want to win matches” (Yeni Kournikova değilim, ben maçları kazanmak istiyorum)

Az laf çok iş.



1 Justine Henin BEL
2 Svetlana Kuznetsova RUS
3 Jelena Jankovic SCG
4 Ana Ivanovic SCG
5 Maria Sharapova RUS
6 Anna Chakvetadze RUS
7 Serena Williams USA
8 Venus Williams USA
9 Daniela Hantuchova SVK
10 Marion Bartoli FRA
11 Elena Dementieva RUS
12 Nicole Vaidisova CZE
13 Tatiana Golovin FRA
14 Nadia Petrova RUS
15 Dinara Safina RUS
16 Patty Schnyder SUI
17 Shahar Peer ISR
18 Amelie Mauresmo FRA
19 Martina Hingis SUI
20 Agnes Szavay HUN

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Şu Henin baygınlık getiriyor izleyenlere, kadınlıktan eser yok hatunda,dümdüz ve çok kötü...Tenisçi dediğin ballı kaymaklı olur...Nerede eski aşkımız Gabriele Sabbatini...