19 Ocak 2008 Cumartesi

ARA TRANSFERİN İLK BOMBALARI NARSPOR'DAN



2 yıl önce Feriköy Stadı'nda İstanbul'daki Afrikalıların kendi aralarında organize ettikleri turnuvadaki Nijerya-Zaire maçına gitmiş ve İstanbul'un bu küçük semtindeki, küçük stadda 1000 kadar Afrikalı ve turnuvayı takip eden yabancı amatör gazetecilerle hoş bir öğleden sonrası geçirmiştik. Turnuva sırasında o takımlarda oynayan oyuncuların çoğu, kendilerini Türk takımlarına pazarlamak için Türkiye'ye gelip, takım bulamayan siyahi oyunculardı. Hatta maçları tribündeki futbolcu simsarlarının izlediği haberini de almıştım.

Bunları anlatma sebebim Nevşehir'den gelen ilginç bir haber. Nevşehir 1. Amatör Küme'de şampiyon olarak 3. Lig Terfi maçlarını oynamaya hak kazanan Narspor, terfi müsabakalarında iddialı hale gelmek için Fildişi Sahilleri vatandaşı iki oyuncuyu transfer etti. 18 yaşındaki forvet Osmane Kona ve 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Doimbiya Fama artık Nevşehir’in bu ilginç kulübü için mücadele edecek. Türkiye Birinci Ligleri’nin en ilginç profilli kalecilerinden (acaip goller yiyen ama bugün Buffon’un gelse kurtaramayacağı topları çıkaran) eski Altay file bekçisi Şanver Göymen’in teknik direktörlüğünü yaptığı takım bu iki transferle Amatör Ligler tarihinin en dikkat çekici hamlelerinden birisini yapmış oldu.

Belki de blogda 2. lig ve daha alt kademelerdeki yabancı futbolcularla ilgili bir dosya hazırlamamızın zamanı geldi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

alıntıdır:
Biri ŞAnver mi dedi?
Şanver Göymen 1967 Samsun doğumlu kalecimizdi.1993-1998 yılları arasında takımımızda oynayan
Şanver bu zaman diliminde milli takıma kadar yükselmişti ve Euro 96 Türk Milli takımı kadrosunda yer almıştı.Her ne kadar turnuvada forma şansı bulamasa da sırasıyla İtalya,İsrail,Azerbaycan ve Ukrayna’ya karşı milli formayı giymiş bir futbolcudur.Şanver Altay’da oynadığı bu dönemde kalede istikrarı yakalamış olmasına rağmen 1997-1998 sezonunda Galatasaray’dan 14 gol yemesi ve kiloları nedeniyle kendisine “bidon” lakabı takılmıştır.

Şanver’in başka bir belirgin özelliği ise sürekli kirli sakallı dolaşmasıdır.

Altay’dan ayrıldıktan sonra Konya,Ç.Dardanel ve V.Manisa’da oynamıştır.Futbolu bırakmasından sonra Karşıyaka ve Altay’da kaleci antrenörlğü yapan Şanver teknik direktör olarak da 2004-2005 sezonunun ikinci yarısında Aydınspor’da görev yapmıştır.Toplam 150′den fazla kere Süperlig’de oynayan Şanver hala Altay’da ve Türkiye’de kaleci denince akla gelen bir kaç isimden biridir.