21 Ocak 2008 Pazartesi

FİRE YOK



Avrupa'da hemen hemen tüm zirve takipçilerinin kazandığı bir hafta geçirdik. İngiltere'de fire yok. Manchester United, Arsenal ve Chelsea kayıpsız atlattılar. Yollarına devam ediyorlar. Haftanın bize göre ilgi çekici iki gelişmesi var. Everton dördüncü sıraya tırmandı. 3 sezon önce yaptıklarını tekrarlamak niyetindeler. Görünen o ki tepedeki üçlünün altındaki dördüncü Şampiyonlar Ligi koltuğu savaşı yine son haftaya kadar sürecek. İkinci hadise ise Benjani Mwaruwari. İkinci kez hat-trick yaptı bu sezon ve Portsmouth’u Derby önünde galibiyete taşıdı. 12 golle krallıkta üçüncü sırada. Derby County ise bavullarını yavaş yavaş topluyor. 20 maç oldu ve sadece 1 galibiyetleri var.

İspanya’da Madrid derbisinin tadı 1. dakikada kaçtı. İlk yarı bitmeden de Ruud van Nistelrooy ikinci yarıyı formaliteye döndürdü. Barca da 1-0 kazandı bu arada. Merak ettiğimiz Koeman’ın ne zaman Valencia’ya bir çare bulacağı. Şimdi de Ajax’lı Maduro’yu transfer etti. En iyisi Koeman’a Hollanda Ligi’nin altın onbirini versinler, David Villa’yı da aralarına katıp takımı kursun. Tekrarlıyorum bu eski tanıdıkları toplamak alışkanlığından nefret ediyorum. Nihat bir gol daha çaktı bu arada. Krallıkta Milito, Fabiano ve Van Nistelrooy a boş geçmedi. Burada da çekişme sonuna kadar gidecek.

İtalya’da nerede ise kayıp olacaktı da Bosna asıllı İsveçli izin vermedi. 88. dakikada Parma Giuseppe Meazza’da 2-1 önde idi. Maç sonunda ise 3-2 geride. Couto Zlatan İbrahimovic’in şutunu çizgiden elle çıkarınca oyundan atıldı, ardından da Inter tarafından bir penaltı atıldı tabi. Ibrahimovic’in biri penaltıdan iki golü ile 3-2 kazandı Inter ve Avrupa’nın tek namağlup takımı olma unvanını sürdürdü.

Zirvedeki tüm takımların puan kaybettiği lig Hollanda oldu. Feyenoord, Rotterdam derbisinde Excelsior’a boyun eğdi. PSV, Venlo deplasmanından, Ajax da Nijmegen deplasmanından 1 puanla ayrılınca, hafta zirve takipçisi Groningen’i 3-1 mağlup eden FC Twente’ye yaradı. Enschede kentinin takımı ile beraber artık zirve yarışının 6 ortağı var. Birinci ile altıncı arasındaki puan farkı sadece 6.

Bize gelince. Sivasspor hala orda. Bizce foyası haftaya ortaya çıkacak. Fenerbahçe’yi eğer puansız gönderirlerse 20 haftayı geride bırakmış ve güçlerini son şampiyona karşı kanıtlamış olacaklar. Tökezlerlerse tipik “düşüş senaryoları” üretilecek. Sivas için ligin en kritik maçı geliyor.

Hiç yorum yok: