6 Nisan 2010 Salı

ÇILGIN TÜRK DENNIS WISE



1999 yılı. Stamford Bridge'de Chelsea-Galatasaray Şampiyonlar Ligi grup mücadelesi. Maç 1-0 Chelsea üstünlüğü ile devam ederken sahaya terör örgütü sempatizanı bir şahıs atlıyor. Sahada tur atıyor. Chelsea kaptanı Dennis Wise da şahsı tutup karga tulumba saha dışına fırlatıyor. Yanına gelen Hakan Şükür de Wise'ı alnından öpüyor.

Neyse bu romantik görüntüler eşliğinde maçı 1-0 kaybediyoruz. Ertesi gün Star gazetesi maç kadar bu olaya yer ayırıyor. Wise katıksız bir Türk dostu ilan ediliyor hemen. Bir de Dennis Wise'ın ağzından demeç yayınlanıyor. "Ben Chelsea'nin kaptanıyım, sahaya benden izinsiz kimse giremez". Rövanşta Fatih Terim "kalemize bile gelemezler" diyor. Gol olanları sayarsak bir 5 kere geliyorlar en azından. 5-0 kaybediyoruz. Chelsea'nin dördüncü golünü atan Dennis Wise golden sonra alkışlanıyor Ali Sami Yen'de.

Hakiki türk çocuğu Wise bugünlerde işsiz. Newcastle United'daki son CEO görevindeki hüsrandan sonra boşta geziyor.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

O olaya kadar Wise bizim coğrafyada pek sevilmezdi nedeni ise Milli maçta bize eliyle gol atmasıydı sanırım.Üzerinden baya da zaman geçti gerçekten golü eliyle mi atmıştı yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum emin de değilim hani hatta o golü nasıl oldu onu bile bilmiyorum :)

Renkli oyuncuydu vesselam o zamanki Chelsea de sempati takımı gibi bir şeydi zaten Zola,Poyet,Di Matteo vs...

Adsız dedi ki...

1-0´lik macta Stamford Bridge´deydim. Sahaya giren PKK´liya Wise dalinca, Ingilizler de kara kafalilara dalmaya basladilar. Vialli, Zola ve ben de Italyan´im ayaklarina kamufle olmus bir sekilde maci Headhunter´in icinde (bileti anca oradan buldum) seyrederken görüntü koptu, yanimdaki Fransiz arkadasin kafasina 8 dikis attilar, ben saglam bel agirisiyla yirttim. Sabahi Fulham polis karakolunda cikarttik.

Diyecegim odur ki, en iyi Chelsea´linin taaaaaaa... Hele de Wise´in......

erkut

outlaw dedi ki...

ben wise'in kime daldigi konusunda bir fikri oldugundan kuskuluyum, muhtemelen "bu bizden degilse onlardandir" refleksiyle dalmistir gibi geliyor ki, erkut'un yazdiklari da bu varsayimi destekler nitelikte...

Adsız dedi ki...

Üstad torpil geçio gibi oluyoruz demiştin ama yeni günün ilk postu yine messi olacak:) ama hakedecek her zamanki gibi...

Major dedi ki...

o anın videosu falan yok mu hiç?

Frapppedaki dedi ki...

Kara kafali ne demek biri bana aciklasin

Flying Dutchman dedi ki...

kafası zenci olan :))
dolayısıyla geri kalan vücudu da öyle oluyor :)

Adsız dedi ki...

ertesi gün necip matbuatımızın attığı " TERÖRE ÇELME " manşetini de hatırlar ve gülmekten anıhgahlarım...

saygılarımla,

ivandivandelen