9 Ocak 2008 Çarşamba

ÜÇ KÜÇÜK GÜRCÜ



Gürcistan ve Avrupa futbolunun yeni yıldız adayları. Levan Kenia, 17 yaşında. Gürcistan milli takımıyla ilk milli olduğunda 16 yaşındaydı. Lokomotif Tiflis takımı futbolcusuydu. Artık Schalke'li. Schalke Lincoln'den sonra genç isimlere orta sahayı teslim etmekte kararlı gibi. Sezon sonuna kadar Schalke genç takımında forma giyecek. Sonra da gelecek seneden itibaren A takım.

Oyunu o kuruyor, adaşı da noktayı koyuyor. Levan Mchedlidze. FC Dile Gori takımından 2006 Eylül’ünde Toscana diyarına, Empoli’ye transfer oldu. Ancak profesyonel kontrat imzalaması bu yılın Temmuzunu buldu. O da 17 yaşında. 2 kere milli oldu. Bayern Munich peşinde.

Üçüncüsü ve resimdeki Georgi Makaridze. O da içeri girecekleri engelliyor. Dinamo Tiflis kalecisi iki arkadaşı gibi 17 yaşında. Büyük bir yetenek olduğu söyleniyor. Bu 3 adamın bu şekilde göz önüne çıkma ve Alman kulüplerini peşlerinde koşturma sebebi ise Gürcistan milli takım hocası Klaus Toppmöller’in üçünü de İskoçya’ya Euro 2008 yolunda büyük darbe vuran 2-0’lık Gürcistan galibiyetinde sahaya sürmesi. Toppmöller her 3 oyuncunun da Gürcistan futbolu için inanılmaz bir kazanım olduğunu ve 1-2 yıl sonra Avrupa’nın büyük takımlarında oynayacaklarını iddia ediyor.

Hiç yorum yok: