28 Ocak 2008 Pazartesi

NO COUNTRY FOR OLD MEN




Burada öngörümüzü yapmıştık. Bir aksilik olmazsa Oscarlarda Atonement'la çekişip ödül yarışında galip gelecek. Coen'ler bundan çok daha iyi filmler yaptılar tabi ama, en azından Intolerable Cruelty ve Ladykillers'tan sonra biraz daha köklerine döndükleri bir film. Ama imdb'de tüm zamanların en iyi 30. filmi olma gibi unvanları veya 8.7 puanları haketmiyor, biraz overrated, zaman geçtikçe o notu düşecektir.

Öncelikle çok ağır tempolu bir filmle karşı karşıyayız. Ortalama Türk seyircisi elbette "böyle sıkıcı film görmedim, resmen uyudum" moduna girecektir. Filmin hareketlendiği sahneler Javier Bardem'in kötü adam rolü ile arz-ı endam ettiği bölümler. Zaten filmin o dinginliğinin içinde oldukça zıt karakteri ile parıldıyor Bardem. Bu sene En İyi Yardımcı Oyuncu dalındaki tüm ödülleri topladı. Oscar'ı da çok rahat alacaktır.

Bu film için geçerli olmasa da yine bu film bir kere daha kanıtladı ki en kötü filmin bile kötü adamı eğer iyiyse, o film iyidir. Ha bu tür hikayeleri içeren türde bir başyapıt istiyorsanız Marathon Man'i izleyin derim.  

Hiç yorum yok: