17 Ocak 2008 Perşembe

TÜM HESAPLARIMI KAPATIN HANIMEFENDİ



Hollanda'nın en büyük finans kuruluşlarından ING Group, Oyakbank'ı bundan 2 ay önce satın almıştı. Grubun Hollanda’daki bankasının adı da ING Bank. Bugün gelen haberle öğrendik ki bankanın yüklü hissesini satın aldıklarından aynen Fortis örneğinde olduğu gibi Oyakbank’ın adı artık "ING Bank Türkiye" olacak. Buraya kadar gayet normal bir satın alma prosedürü var. Daha önce askeri personelin hesaplarının ne olacağı ve askeri bir kurum kaynaklı bankanın satılmasının ne kadar yerinde olduğu konuşulmuştu. Yalnız bunun dışında kafamı kurcalayan iki konu var.

Birincisi bankanın yeni ismi Türkçe bir slogan için berbat bir hal aldı. Ağızdan bir çırpıda çıkmıyor. O baştaki 3 harf nasıl telaffuz edilecek misal. Türkçedeki gibi “İ ne ge bank mı”, İngilizce’deki gibi “ay en ci Bank mı”. Hollandacasını telaffuz edeceğimizi hiç sanmıyorum. “I en ghhkey bank”. Ayrıca bir reklam veya poster için son derece sevimsiz bir ad. Ağızdan “Fortis” gibi “Akbank” gibi bir anda çıkmıyor.

İkinci konu da grubun ve bankanın resmi amblemi. Bu konuda ayrıntıya fazla girmeyeceğim sadece üstteki resme bakın yeterli. Oyakbank’ta hesabı olan fanatik Fenerbahçelilerin dikkatine.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

“I en ghhkey bank”.

gırtlaktan..... hahahahahahaah