21 Şubat 2008 Perşembe

KOREOGRAFİ OUT, LAZER IN


Manchester United takım yetkilileri ve Sir Alex Ferguson dün Lyon karşısına çıktıkları Şampiyonlar Ligi mücadelesi öncesi, futbolcuların saha içi ısınma hareketleri sırasında, Cristiano Ronaldo'nun gözüne tribünlerden lazer yayan kalemler vasıtası ile düzenli olarak ışık tutulduğu gerekçesi ile UEFA'ya resmi başvuruda bulundular. Hatta Alex Ferguson bunu maç sonrası basın toplantısında maç yorumu ile beraber dile getirdi. Benzer olay daha önce Stamford Bridge'de Drogba'nın başına gelmiş, West Ham'lı taraftarlar Londra derbisinde Fildişili futbolcunun gözünü sık sık taciz etmişlerdi. Bir de misafir takım taraftarının üzerine projeksion ışığı tutma var ki o konuda da Galatasaraylı taraftarların Fenerbahçe'nin 2006 yılında 4-0 kazandığı Şükrü Saraçoğlu'ndaki maçtan sonraki şikayetleri mevcuttu.

Burada tabi işin rakibi engellemekten çok sağlıkla ilgili tarafına vurgu yapmak lazım. Bu ışıkların benzerleri bilindiği gibi göz bozukluklarının tedavisinde kullanılıyor. Oldukça ince detayla hesaba katılarak ve tıbbi koşullar altında. Yoğun ışığa bir anda maruz kalan ya da göz bebeğine direk temas edecek bu ışığın futbolcunun görme yetisine derin zararlar vereceği kesin. Görünüşe göre bu moda giderek yayılıyor. Özellikle yıldız futbolcuların kafasını meşgul etmek ve sindirmek için başvurulan bir yöntem olmaya başladı. Ama sevimsiz olduğunu belirtmemiz lazım. Işık tutma nedir allahaşkına. İlla çirkinlik yapacaksan Portekizce bir pankart aç o da kafi. Bir de hizmet yapalım şu kalemi şekil 1-A'da gördüğümüz gibi tanıtalım.

Tabi kafası kızdı mı ağzına geleni sayan Ferguson dün bunun üzerine bir de yenilgi alsaydı bu kadar kibar konuşur muydu bilemiyoruz.  

Hiç yorum yok: