18 Şubat 2008 Pazartesi

LAURENT "YODA" BLANC



İngiltere'de FA Cup maçları oynandı bu hafta sonu. Manchester United ligde kendisinden 5 puan farkla önde olan Arsenal'e FA Cup'ta ufak çapta bir ders verirken aynı zamanda ligde de henüz bu işin bitmediğinin mesajını vermiş oldu. 4-0 kazanarak FA Cup'ta çeyrek final vizesini aldılar. Liverpool'a gelince. Anfield'da Championship 14. Barnsley'e 2-1 ile boyun eğip elendiler. Taraftar arkasında durdukça Benitez "yok hayır ben kovulacağım" diye tutturuyor. Böyle giderse arkasında olanları da kaybedecek. Şampiyonlar Ligi vizesini de şehrin diğer tarafı Everton'a kaptırırsa gittiği yol Cuper'in yolu olur, orta karar bir İspanya Ligi takımı'nda soluğu alır.

İspanya'da "Real ligi artık götürür" demiştik ama puan farkı 5'e indi. Şu anki tabloya göre Hala Real şanslı görünüyor ama Barca bir kere daha farkı kapatırsa sezon sonuna doğru işin içine oyun kalitesi değil baskıyı kaldırabilme yeteneği de girer ki o zaman bireysel yaratıcılık çok daha öne çıkacaktır. Haftanın en fikkat çekici skoru Vicente Calderon'da Bilbao'nun Atletico Madrid'i 2-1'lik skorla mağlup etmesi. Hem kırmızı beyazlıların üçüncülük hesaplarını altüst ettiler hem de kendilerini 5 sıra birden atlatacak bir 3 puanın sahibi oldular.

Almanya'da ilk 3 haftayı kayıpsız geçti. Luca Toni ve David Jarolim özellikle öne çıkan futbolcular oldu. 29 yaşındaki Çek Jarolim geçen seneden beri sürekli performansını arttırıyor. Hamburg'lu oyuncu bu sene Hubb Stevens'ın elindeki en istikrarlı oyuncu. Ivica Olic ve Van der Vaart da eklenince Hamburg'un bu seneki performansı ortaya çıkıyor. Bayern lider, Werder 3 puan gerisinde, Hamburg da Werder'in 3 puan gerisinde. 2 puan gerilerinde de Leverkusen ve Schalke var.

Fransa'da Laurent Blanc teknik direktörlük hayatının en sıcak gecesini yaşadı tahminimiz. Haftanın adamı. Soğuk duruşlu zat Monaco kentinde 6-0 galip geldi Bordeaux ile. Gollerin tümü 50. dakikadan sonra geldi. Soccernet Blanc için "mastermind" demiş. Bir nevi Yoda veya Dede Korkut mertebesi yani. Le Mans da kendi evinde Lyon'u mağlup edince puan farkı 1'e indi. Son 6 senedir ligin tozunu atıyor Lyon farklı hocalarla. Eğer Alain Perrin 6 sene üst üste şampiyon olan takımı ilk senesinde koltuğundan indirirse onu da indirirler. Bu arada cuma günü bahsettiğimiz derbide Gerets, Le Guen'i 2-1'le geçti ve 4. sıraya yükseldi. Göreve geldiği ilk 1 ay sonunda ömrünün çok uzun olmayacağını düşünenleri yanıltmaya devam ediyor Belçikalı.

Hollanda'da haftanın sonucu "bizim FC Utrecht"ten. Kendi evinde 4-1 mağlup oldu 14. VVV Venlo'ya. Willem Van Hanegem futbol hayatını anlatan dev atlas gibi bir kitap çıkardı. Görünüşe göre Utrecht'teki kariyeri kitap satışları ile ters orantılı olacak. Sezon sonu bir hoca değişikliği görülebilir. Van Gaal'e gelince. 2-1 mağlup oldular. Ne büyük sürpriz!!!. Üst sıralarda ikincilik koltuğu için hala 5 takım savaşıyor. Hoş bu savaş çok da önemli değil. Biliyorsunuz Hollanda'da sadece sezonu şampiyon olarak bitiren takım Şampiyonlar Ligi vizesi alabiliyor. İkinci vizenin sahibi sezon sonu 2,3,4 ve 5. sıralardaki takımların çapraz eşleşmesi sonucunda yapılan eleme maçları sonucu belli oluyor. Yani Hollanda'da lig beşincisi olup Devler Ligi'ne katılmak mümkün.

İsviçre'de cuma günü bahsettiğimiz bir başka derbide Zurich ve Basel yenişemediler. Basel'den Eren Derdiyok'un golüne Tunus'lu Yassine Chikhaoui cevap verince maç 1-1 berabere sonuçlandı. Böylece lider Basel en yakın takipçisi ile 6 puanlık farkı korudu.

Hiç yorum yok: