4 Şubat 2008 Pazartesi

MEHMET TOPAL



Hep yabancı genç yetenekleri inceleyecek halimiz yok ya.

2006-2007 sezonunun son gününe kadar o zamanın Galatasaray teknik direktörü Eric Gerets "bana 6 numara lazım, 6 numara lazım" diye bas bas bağırıyordu. Ön libero arıyordu Galatasaray. Aslında doğru ifadesi ile defansif orta saha oyuncusu. Gravesen'den girdi Galatasaray, Maniche'ye döndü, transferin son günü Japon Junichi Inamoto'yu kattı kadrosuna. Ha bir de uzun boylu bir genç Mehmet Topal diye. Çanakkale Dardanelspor'dan.

Inamoto bu sezonun başında Eintracht Frankfurt'a transfer oldu ve devre arasına girildiğinde tüm otoriteler, onu sezonun hayal kırıklıklarından biri olarak gösteriyordu Bundesliga'da. Uzun boylu gence mi ne oldu? Geçen sezon Gerets'in acaip takım tertipleri sonucu, bir oynadı, bir sonradan girdi, bir 18'e bile alınmayıp tribüne oturdu. Aslında bu sezon kadroda en son sakatlanacak adam denilen İsveçli Tobias Linderoth sakatlanmasaydı bugünleri de göremeyecekti. 10 maçı aşkın bir süredir düzenli olarak onbirde Mehmet Topal ve her maç üzerine biraz daha koyuyor. Dün de Fenerbahçe karşısında Türkiye Ligi'nin skoru en kolay değiştirebilecek oyuncularından birinin her pozisyonda nerede ise yanındaydı. Ama dünkü performansını muazzam yapan ayrıntı şu. Mehmet Alex'le adam adama oynamıyordu. Galatasaray ceza sahası ile orta saha arasını adeta parselleyen oyuncu tek kelime ile maçın yıldızıydı.

21 yaşında bu adam. Ön libero diye kırılıyor memleket. Sırf bu yüzden o mevkiyi (yeteneği tartışılmaz olan ve karara hiç karşı çıkmadığımız) Aurelio'ya teslim ettik. Şimdi Aurelio'ya bir şey olduğu taktirde çok iyi bir alternatifimiz var. Uzun boylu, hava toplarına son derece hakim, ayaklarına hakim, uzun bacaklı, pasları yerinde, toplara da sert vuruyor. Galatasaray'ın kabus Romen üçlüsünün uzunu Ovidiu Petre'ye "yeni Vieira" lakabı takılan bir ülkedeyiz. Mehmet'e de sahip çıkılmalı. Barrusso ve Linderoth bu takıma girdiklerinde yerinin yedek kulübesi olacağı gerçeği bizi korkutan.

Hiç yorum yok: