6 Şubat 2008 Çarşamba

ÇOCUKLUĞUMUZU DEĞİŞTİREN ÇİZGİ FİLMLER 7/10: BEVERLY HILLS TEENS



Bir ara bir laf vardı magazin programlarında dönen. "Televole adamı komünist yapar" diye. Hayır efendim. Bu lafı söyleyenler bu öğretinin temellerinin taaa küçüklükten içimize atıldığını bilmezler. Okuldan eve gelip televizyon açıldığında ağzımızın suyu aka aka izlediğimiz "Hollywood Yaramazları" isimli züğürt tesellisi çizgi filmi de. 1987 yılında Amerikan Televizyon kuruluşu "DIC Entertainment"ın 65 bölüm halinde yayınladığı çizgi film Hollywood'da yaşayan ve tek ortak noktaları bok gibi paralarının olması olan (ya da babalarının parasının diyelim) rockerından, tikkysine, bunalımlısından, bilgisayar manyağına, kültürsüzünden, iyi aile kızına zengin bir ahalini hikayesi anlatılırdı. Şahsım limuzin arkası havuz olayını ilk bu çizgi filmde görmüştür.



Bu çizgi filmin erkeklerce en beğenilen karakteri kötü kız Bianca Dupree'dir.(Resimde sol sütun, 2. sıra) Çizgi filmin kıskancını canlandıran bu kızımız, uşak gibi kullandığı mavi takım elbiseli şöförü Wilshire Brentwood ile sürekli planlar yapar bu planlara köpeği Empress'i de alet ederdi. Çizgi filmin diğer akılda kalıcı karakteri ise "vay ulan bilgisayar alsak biz de yapar mıyız" dedirtecek şekilde bilgisayarından kendisine aşık kızlar yaratabilen Chester McTech'dir. Son olarak Jett ve Gig aslı iki kız-erkek rockera sesleniyorum. Şimdiki aklımız o zaman olsa ekrana doğru bağırırdık. "Hollywood tikkysi rocker olur mu lan utanmazlar. Bırakın o gitarları." 

 

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bianca'nın şoförü Wilshire Brentwood da aslında hollywood ahalisindendi yamulmuyorsam. ama bianca'ya olan aşkından bianca tarafından uşak muamelesi görüyordu. aslında çocuk çulsuz falan değil düpe düz zengin ama işte salak. aslında bianca da güzel hatundu şoförlüğü yapılabilir yani. taş neticede