18 Eylül 2009 Cuma

ONE FLEW OVER SEAMAN'S HEAD



1995 yılı Avrupa Kupa Galipleri Kupası. Hayatımda izlediğim en güzel finallerden birisi. Paris Parc des Princes Stadı. Real Zaragoza-Arsenal önünde. Juan Esnaider'in golüyle 1-0 öne geçiyor Zaragoza. İkinci yarıda henüz 20 yaşındaki ve bir kaç aydır kanserle boğuşan John Hartson, Arsenal forması ile skoru eşitliyor. Ta ki 120. dakikaya kadar. O dakikada Zaragoza'nın Fas asıllı İspanyol futbolcusu Nayim 40 metreden (artık David Seaman'ın önde olduğunu gördü mü bilinmez) ve sağ taç çizgisi dibinden topu Arsenal kalesine gönderiyor. Havadan süzülen top Seaman'ın sol elle topu engelleme çabasına rağmen onunla beraber gol oluyor. Bir bıyıklı kaleci Bruce Grobbelar'ın Liverpool'ı Avrupa şampiyonu yapmasından sonra bir başka bıyıklı Arsenal'i kupadan ediyor.

Komedyen Nick Hancock 2002 Dünya Kupası'nda Seaman'ın Ronaldinho'dan yediği saçmasapan frikik golünden sonra "Seaman'ın babası prezervatif kullansaydı İngiltere hala Dünya Kupası'nda olacaktı" demişti. Arsenal taraftarları ne yapsın? Bu golle ilgili ufak bir not var. Nayim Real Zaragoza'dan önce Premier Lig'de 6 yıl boyunca Tottenham Hotspur'un formasını giydi. Yani dünyanın en azılı derbilerinden biri olan Kuzey Londra'da Arsenal'in ezeli rakibinin. Bu muhteşem golü atıp kupayı ellerinden aldığı takım da Arsenal. Takımdan ayrıldıktan sonra kendisine duyulan sevgi bu kadar artan başka kaç futbolcu vardır acaba? İspanyol spikerin golü anlatışına dikkat.

3 yorum:

haute_couture dedi ki...

valla videoyu izledim,bence nayim vurmadan önce 2defa kaleye bakıyor gibi geldi. bu arada golü yedikten sonra seaman'ın çimlerde oturuşuna dikkat,piknikteki amca misali :)

Pads dedi ki...

İspanyol spikerlerin düeti Seda Sayan-Orhan Gencebay ikilisi gibi olmuş:

-Gol mü?
-Gol
-Gol mü?
-Gol
-Ben de seniiii sevgilim

Plaseyi Hanri Gibi Vuruyorum dedi ki...

benim aklıma galatasaray'ın barcelona'yı 2-1 yendiği maçtaki ikinci gol geldi direkt. hayri hiçler'in boğayı öldürdük çığlığına acayip benziyor orada çıkan acayip sesler.