2 Şubat 2008 Cumartesi

OĞUZHAN ÖZYAKUP



Bugün istasyonda Den Haag'a gidecek treni beklerken spor dergilerini bir karıştırayım dedim. Hollanda Belçika ile birlikte 2018 Dünya Kupası'nın ciddi adaylarından. 2000'deki eksiksiz organizasyon ibreyi ciddi anlamda onlara doğru itiyor. Tabi altyapı deyince Avrupa'da ilk akla gelen ülkelerden biri olan Hollanda 2018'in ilk onbirini şimdiden hazırlamaya başlamış. Dergi de gayet hoş bir onbir yapmış. Kadroda Wesley'in kardeşi (ki Ajax'la yeni profesyonel kontrat imzaladı) Rodney Sneijder va Danny Blind'in oğlu Daley Blind de var. Kadronun hepsini yakında buraya yazarız.

Dikkatin çekilmesi gereken bir isim daha var. Resimdeki esmer velet. Zaten hangisinin Türk olduğu belli oluyor ya. Oğuzhan Özyakup. AZ Alkmaar'ın ve Hollanda milli takımının 15 yaş altı takımının orta saha oyuncusu. 1992 doğumlu. Çok şey bekleniyor. Daha ne beklensin, tarihlerinde ilk kez evlerinde düzenlemeyi düşündükleri Dünya Kupası'nın ilk onbirine koymuşlar. Kasım 2006'da Hollanda 15 yaş altı takımıyla sahaya çıkıp İrlanda'ya bir de gol attı. Türk Milli takımı yetkilileri Oğuzhan'ın babasını aramayı düşünürler mi bilemiyorum.

6 yorum:

Burak Özdemir dedi ki...

çocuk yıldızını iyice parlatıp Hollanda'yı seçtikten sonra vatan haini ilan eder bizimkiler...

nesim dedi ki...

bence mükemmel

Adsız dedi ki...

Ben oguzhan ile bir türk olarak gurur duyuyorum, Başarılarının devamını diliyor ve burdann duyarlı olduklarında inanan herkez'e sesleniyorumm. hiç değilsinizz!!!... Eğer öyle olmuş olsaydınızz bu cocuğun yeri vatanı yurduu vee özünün olmuş olduğu yer olan TÜRKİYE olurduu!!!...

Adsız dedi ki...

http://youngguns.wordpress.com/2008/06/17/arsenal-complete-oguzhan-ozyakup-transfer-details/

Hüseyin A. dedi ki...

Aramamışlar Fırat Abi,
Babasıyla görüştüm geçen gün federasyondan bir kişi bile aramamış detayları seninle mailden paylaşacağım.

Adsız dedi ki...

İkinci bir Nuri Şahin olur alırsak.. Adamlar madem şimdiden 2018 ilk 11ine koymuşlar orda oynasın burada neden şansını zora soksunki..