12 Kasım 2009 Perşembe

CHARLES EDWARD SHACKLEFORD



Efes Pilsen'in Koraç Kupası'nı kazandığı ve izleyen yıl Avrupa Ligi'ne katıldığı senelerde Abdi İpekçi'deki her maça bizzat katıldığım zamanlardı. Tabi Efes'in Avrupa Ligi'nde 1 gömlek küçük ekürisi Orhun Ene'li, Harun Erdenay'lı, Haluk Yıldırım'lı Ülkerspor'u da takip ediyorduk. Ülkerspor'un o yıllarda egzantrik Amerikalı bir oyuncusu vardı. Charles Edward Shackleford. Her maç üçlük çizgisi üzerinden (kendisi bir pivot olmasına rağmen) hücum süresinin bitmesine daha uzun süre varken, gereksiz bir üçlük atar ve bunların genelinde başarısız olur İsmet Badem'i yorumcu sandalyesinde çıldırtırdı.

Charles Shackleford deyince aklıma efsanevi Unicaja Malaga-Ülkerspor maçı geliyor. Ülkerspor'un 7 sayıdan az farkla yenilmesi gruplardan üst tura çıkması için yetecektir. Maçın sonunda Malaga 1 sayı farkla öndedir. Serbest atış çizgisine gelir Shackleford. İki atışı da kaçırsa, ya da iki atışı da atsa maç bir takımın üstünlüğüyle sonuçlanacaktır. Ancak Malaga maçı uzatmaya götürüp normal sürede yakalayamadığı 7 sayılık farkı yakalamak ister. Shackleford iki atışı da kaçırma yolunu seçer. İlk atışı öyle kötü atar ki top çemberin ucuna bile zar zor dokunur. Maçın hakemi gelip "tamam atmayacaksın anladık ama abartma" tarzı bir şeyler söyler. Hakemden zılgıtı yiyince ikinci atışı olduğundan daha da düzgün atan Shackleford topu çemberden sokar. Berabere. Murat Murathanoğlu maçın sonraki 30-40 saniyesi boyunca basket atmak istemeyen ama Ülker'e de basket attırmayan Malaga'lı oyuncular eşliğinde Shackleford'a saydırır durur. Maç uzatmaya gider.Malaga orada istediği farkı yakalar ancak Ülkerspor yenilmesine rağmen üst tura çıkar ve Barcelona ile eşleşir. Yanlış hatırlamıyorsam da soğuk pivot Dan Godfread'in baskın oyunuyla da 3 maçlık seriyi 2-0 kaybedip elenir.

Malaga maçının ertesi günü Shackleford gazetecilere demeç verir. "O basketi hayalet attı"

7 yorum:

lowrider dedi ki...

O kadar iyi hatirliyorum ki maci, o basketi attiginda acayip sinir yapmistim. Bu adam basketci mi falan demistim. Ne adamdi yahu. kotu diyemezsin, iyi diyemezsin:)))

Adsız dedi ki...

Duzeltme: Malaga o macta gereken farki uzatmada yakalamasina ragmen, CSKA kaybettigi icin Ulker yine de turu gecmisti.

glove dedi ki...

Yanlis hatirlamiyor isem, esasinda Malaga o macta istedigi farki yakaladi. Fakar gruptaki diger maclarin neticesinde Efes gruptan cikti.

Adsız dedi ki...

Schäferiss çok şahane adam...

baho dedi ki...

aklıma hep bir soru takılmıştır,maçın bitimine 10 saniye var ve top ülkerde,shackleford topu alıp kendi potasından içeriye bırakıyor

geçerli olmaz mı?:)

Mavi dedi ki...

@baho
geçerli olur olmasına da pek güzel karşılanmaz bu hareket. hele avrupa basketbolu için hiç etik kaçmazdı. o yüzden böyle bişey kimsenin aklına gelmemiştir eminim.

varol döken dedi ki...

benim bildiğim hangi potaya atılırsa atılsın basketi atan basketçinin takımına yazılıyor sayı...