19 Mart 2008 Çarşamba

ŞEVKET ÇANDAR VE TSYD



Feldkamp'ın aklının yerinde olduğu 1992-1993 yıllarındaki efsane kupa canavarı döneminin oyuncularındandı Şevket. Reinhardt Stumpf, Falco Götz, "Papin" Mustafa Kocabey, Muhammet "Mami" Altıntaş, Hamza Hamzaoğlu gibi isimlerle beraber gösterişsiz ama etkili oyuncular listesinin devam eden halkasıydı. Şevket diyince aklıma tek bir an geliyor. Aynı sezonun TSYD Kupası. Takım ilk defa sahnede. Okan Buruk'un 18 yaşında 2 gol attığı (birisi 90. dakikada olmak üzere) ve Galatasaray'ın Beşiktaş'ı 3-2 mağlup ettiği maç. Durum 1-1'ken Şevket yaklaşık 35 metreden K. Metin'in kalesine öyle bir füze göndermiştir ki, top üst direğe sonra da yere bilardo topu gibi çarparak üst ağlara yapışmıştı. Maç sonrası Vedat Okyar'ın yorumunu çok iyi hatırlıyorum. "Oradan telgraf çeksen 3 günde gelmez".

Sonrasında aynı yıl takımda biraz daha oynadıktan sonra yer bulamadı. Futbol dünyasından silindi gitti. Ankaragücü, Denizli, Zeytinburnu kariyerleri ve sonradan Ankaragücü'nde antrenörlük görevleri.

Galatasaray o maçtan sonra kupa finalinde İnönü Stadı'nda Fenerbahçe'yi Falco Götz'ün 89 ve 90. dakikalardaki 2 golü ile 3-2 mağlup edip kupayı evine götürmüştür. TSYD'yi özledik diyelim son olarak. İlker Yasin'in doğru dürüst maç sunduğu yıllar.

 

Hiç yorum yok: