18 Mart 2008 Salı

ÇOCUKLUĞUMUZU DEĞİŞTİREN ÇİZGİ FİLMLER 9/10: TINY TOONS



Star televizyonunun (ya da o zamanki adıyla Magic Box'ın diyelim), harika hafta sonu çizgi film maratonunun zirveye çıktığı an Tiny Toon Maceraları adıyla ülkemizde gösterilen Tiny Toons'dur. Looney Toons'dan esinlenerek Steven Spielberg'in de yapım sorumlusu olduğu bu çizgi film 1990-1994 arasında 3 sezon ve 102 olmak üzere Amerika'nın Fox televizyonunda gösterilmiş ve bize de gelişi çok sürmemişti. Bugs Bunny'den esinlenerek yaratılan erkek ve dişi iki tavşan Buster ve Babs Bunny'nin merkezinde dönen olayların anlatıldığı çizgi film bugün bile izlendiğinde kahkaha atılacak enfes esprileri ile bana göre bir şaheserdi. Kendini beğenmiş ördek "Plucky Duck", domuz "Hamton", zalim zengin çocuğu "Montana Max", "Dizzy Devil", "Calamity Coyote" gibi harika karakterler içeren bu çizgi filmin asıl bomba karakteri ise Elmyra Duff'dır.



Sınır tanımaz bir hayvan sever (!) olan Elmyra'nın çizgi film boyunca söylediği sözler genelde "Seni sıkıcam sıkıcam, öpücem, ölünceye kadar saklıycam!!!!" (I'm gonna hug you and kiss you and love you forever) olur ve himayesine aldığı hayvanlar (en vahşi tazmanya canavarı Dizzy Devil dahil olmak üzere) ya kendini öldürür ya da kafayı oynatır evden kaçardı. Bu çizgi filme ara sıra diğer kanallarda da rastladığımda oturup tamamını izliyorum itiraf edeyim (özellikle Montana Max temalı Yurttaş Kane göndermeli bölümü harikadır). Bu da açılış jeneriği. 

Serinin son yazısı bu akımın zirvesi olacaktır şimdiden söyleyeyim. Belki de çocukluğumuzda ilk defa bir çizgi filmden korkmamıza sebep olan şey.

Hiç yorum yok: