17 Kasım 2009 Salı

BU ÇİMENİN ESANSI EKSİK AĞAM



Sergio Goycochea'yı 80'li yılların başlarında ve daha önce doğan nesil mutlaka hatırlar. Daha önce 90'lı yılların 10 cinderellası serisinde onu ele almıştık. Onu sadece İtalya Dünya Kupası'nda üzerine gelen penaltıları kurtarmadaki ustalığı ile hatırlıyoruz. Ama o kurtarışlar Goycochea'yı hafızamıza kazımaya yetti. Bütün herkes Arjantinli kalecinin çeyrek final ve yarı finalde rakiplerinin kullandığı 10 penaltının 5 tanesini nasıl kurtardığını merak ediyordu. 18 yıl sonra cevabı veriyoruz. Ürik asit.

Hikaye şöyle. Çeyrek finaldeki Yugoslavya-Arjantin maçı 0-0 bitince maç önce uzatmalara daha sonra da penaltılara gidiyor. Ancak Goycochea'nın küçük tuvaleti geliyor ve giderek de sıkışıyor. Ancak tuvalete gidecek zaman olmadığından takım arkadaşları Arjantinli'nin etrafını çeviriyor ve Arjantinli sahanın ortasına, afedersiniz işiyor. O işediği çimlerde 3 tane penaltıyı kurtarınca tipik sıcakkanlı Latin ırkının özelliklerinden biri olan batıl inanç gazıyla yarı finalde de bunu tekrarlıyor. İtalya'nın penaltı vuruşlarından önce kale önünde şortunu azıcık indirip bir kaç damla bırakıyor. Sonuç: 2 penaltı kurtarıp takımını finale taşıyor. Bu idrar selini Brehme bozuyor finalde attığı penaltı ile, ama Goycochea nerede ise onu bile kurtaracak kadar yaklaşıyor.

Coulibaly'i hatırlattı bu hikaye bana, Adanademirspor ve Gaziantep'te oynarken Malili futbolcunun maç öncesi kale direklerine işediği söylenirdi. Voodoo büyüsünü iyi bildiği ve her maç öncesi takım arkadaşlarına iksir içirdiği de diğer söylentiler arasındaydı.

3 yorum:

varol döken dedi ki...

goycochea öyle şey yapmaz!

PENNEARABIATA dedi ki...

inanmıyorum goycochea sanaaaaaa! :)

Adsız dedi ki...

işeyerek bunu yapıyosa sıçarak ne yapar!