10 Nisan 2008 Perşembe

BUZ ADAM EVİNE DÖNÜYOR



Bugün İngiliz gazetelerinde Dennis Berkamp'ın gelecek sezondan itibaren teknik direktörlük için ısınma turlarına başlayacağı haberleri çıkmıştı. Akşam saatlerinde de Ajax kulübünden bir açıklama geldi. Marco Van Basten gelecek sezon başında başına geçeceği Ajax'ın sezon öncesi hazırlıklarında Dennis Bergkamp'la beraber çalışacak. Henüz bu bir "yardımcı hoca" anlamına gelmiyor. Zira Van Basten'in yardımcılıklarını Rob Witschge ve Van 't Schip yapacaklar.

Burada iki nokta var. İkisi de Berkamp'ın lakapları ile ilgili. Birisi "buz adam". Maç içinde duygularını en iyi gizleyebilen oyunculardandır Hollandalı. Dolayısı ile kulübeye oturursa sanırız üstüste 8 kez Avrupa Şampiyonu olsa bile kılını kıpırdatmaz.

Diğer nokta da diğer lakabı. "Non-Flying Dutchman". Adam uçağa binemiyor. Futbolcu ike çok problem değil yerine birini bulurlar veya trenle gelir. Hoca ike ne yapacak. Takımı uçakla gönderip kendisi trenle mi gidecek. Ya bir de İsrail takımı ile oynarlarsa. Anca havalimanına uğurlamaya gelir. Ben söyleyeyim ona göre önlemini alsın.

Hiç yorum yok: