17 Nisan 2008 Perşembe

DERBİ TAKVİMİ-5



Harika bir derbi akşamı oldu. Gecenin maçı Celtic Park'taydı. Celtic, Rangers'ı uzatma dakikalarında Hollandalı golcüsü Jan Vennegoor Of Hesselink'in* attığı golle 2-1 mağlup ederek şampiyonluk yarışındaki rakibi ile puan farkını 1'e indirdi. Ancak Rangers'ın halen 2 maçı eksik ve avantajlı. Maçtaki 3 golün 3'ü de birbirinden güzel. Özellikle Nakamura'nın golünde topun aldığı kavise dikkat. Maç sonu iki milli oyuncu Gary Caldwell ve David Weir birbirinin boğazına sarılırınca derbinin baharatı da eklendi ve her ikisi de kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Derbi böyle bir şey işte. O an Rangers Weir'in aklına "2 maçım eksik 1 puan öndeyim yine de şampiyon olacağım" fikri gelmiyor. Adı üstünde derbi. O maç özelinde tüm sezondan farklı bir şey.

Diğer iki derbi bahsettiğimiz gibi kupadaydı ve ikisi de gol düellosu şeklinde geçti. Sporting Lizbon, Lizbon derbisinin tarihine geçecek maçta Benfica'yı 5-3 mağlup etti. Son 14 dakikada 4 gol atarak. Maçın derbi tarihinin en güzel maçlarından biri olduğu söyleniyor. Yine birbirinden güzel 8 gol var. Böylece Sporting finalde Porto'nun rakibi oldu.



Sırbistan kupası yarı finalinde ise Partizan, Red Star'ı deplasmanda 3-2 mağlup etti ve bu sene Belgrad derbisindeki üstünlüğünü perçinleştirdi. Finalde diğer Belgrad takımı Zemun Belgrad ile mücadele edecekler.

*Jan Vennegeoor of Hesselink'in ismini türkçeye çevirirsek Jan Vennegoor ya da Hesselink oluyor. "Of" Hollandaca'da "ya da" demek. Gördüğüm en garip futbolcu isimlerinden biri.

1 yorum:

oguzmania dedi ki...

Vaktinde internetten kulağıma çalındığı kadarıyla (doğru-yanlış emin değilim) zamanında Hollanda'da yeni doğan çocuklara soyadı verilirken anne ya da babasının bağlı olduğu ailenin hangisinin statüsünün daha üst seviyede olduğuna bakılırmış.Jan'ın ataları da bu birleşmeden sonra 2 soyadını beraber kullanmaya başlamışlar.(Tereciye tere satmaya benzedi ya neyse :))

Hesselink denelince aklıma hep şu tezahürat gelir;

http://www.fctwente.nl/files/song--jantje_vennegoor_of_hesselink.mp3

Görüldüğü gibi tezahürat hala Twente'nin sitesinde , Ajaxlılar'ın Heitinga'ya gösterdikleri kadar olmasa da yine de etkileyici bir hareket...