28 Nisan 2008 Pazartesi

MAVİ ŞİMŞEK SESSİZ ÇAKTI



Bundan yaklaşık 1 yıl önce Haziran 2007'de Adanademirspor o zamanki adıyla A Kategorisi vizesini son maçta kaçırdığı günlerde çıkardığımız Hayatım Futbol'daki "Lokomotif Adana" yazısı şöyle bitiyordu: "Demirspor hem camiasının büyüklüğü ile hem de tribünlerinin taşıdığı potansiyelle grubundaki takımlar arasında üst ligleri en çok hak eden ekip kuşkusuz. Gün, daha da dik olunacak gün dolayısıyla. Bir maçlık seyirci sayısı, neredeyse rakiplerinin bir sezon boyunca stada çekebildiği kadar iken, son haftalara doğru hâlâ kendini rakiplerinden sıyıramamış olması, itici güce duyulan ihtiyacı daha da arttırıyor. İtici gücünü de her daim yanında buluyor Mavi Şimşekler. Ve o itici güç haykırıyor omuz omuza"

Resim dünden. Çok fazla şeyin söylenebileceği ve aslında hiç bir şeyin söylenemeyeceği bir resim. Adanademirspor'lu oyuncuların dün Gaziosmanpaşa'yı kendi evlerinde sessiz bir statta 4-1 mağlup ederek B kategorisi şampiyonluğuna ve Bank Asya Ligi'ne yükselmeye bir adım daha yaklaştıkları maçın sonrası. Futbolcuların seyircisiz tribün sıralarını atlayıp dış dünyaya sevinç çığlıklarını aktardıkları an. Bu fotoğraf çok şeyi simgeliyor aslında. 2 senedir insanların içinde biriktirdiği o sessiz çığlıkların o sessiz staddan artık dışarıya duyurulduğu anı. Haftaya Adana derbisi var. Bu sene bir kaç kez, Adanademirspor'a 2 senedir devam eden karşılıksız taraftar desteğinin (hem de geçtiğimiz sene bu zamanlarda başarının kıyısına gelip büyük yıkım yaşamışken) futbol ilahları tarafından mutlaka ödüllendirileceğini söyleyip durduk. Ödüllendirilecektir de. Son adım haftaya. Mavi şimşeklere Bank Asya Ligi hayırlı olsun. Buradan dönüş olmaz. Olursa 2500 yıllık bu spora ayıp olur.

1 yorum:

vertumnus dedi ki...

80bu gerçekten çok güzel bir kare...dışarıda yüzlerce taraftar onları destekledi maç boyunca, içeride onlar oynadı, kazandı. sonra bu onlar-bunlar ayrımı ortadan kalkıverdi, o tellere tırmanılırken "biz" oluverildi...tüylerim diken diken...