7 Nisan 2008 Pazartesi

MEKTEB-İ SULTANİ TERBİYESİ



Karl Heinz Feldkamp: 1992-1993 sezonunda 1 Lig Şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası 1 TSYD ve 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası (kısacası o sezonun bütün kupaları) : 2. dönem lig bitmeden istifa

Fatih Terim: 1 UEFA Kupası, 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası Şampiyonluğu: 2. dönem lig bitmeden istifa

Mircea Lucescu: 1 Süper Kupa, 1 Lig şampiyonluğu, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final, 2. sezon sonunda görevden alındı.

Gheorghe Hagi: Futbolculuğu döneminde 1 UEFA Kupası, 1 Süper Kupa, 1 Şampiyonlar Ligi çeyrek finali, 4 lig 2 Türkiye Kupası şampiyonluğu, teknik direktörlük döneminde 1 Türkiye Kupası: Teknik direktörlükteki ilk senesinin sonunda istifa etti.

Eric Gerets: 1 lig şampiyonluğu. İkinci senenin sonunda kovuldu ya da görevinden istifa etti.

Galatasaray'a son 16 yılda 7 lig şampiyonluğu, 4 Türkiye Kupası, 1 UEFA Kupası, 1 Süper Kupa, 1 Şampiyonlar Ligi çeyrek finali oynatan bu adamların hepsinin Galatasaray kulübünden son ayrılışları kulübe kazandırdıklarıyla karşılaştırıldığında skandal oldu. Bir kulüp neden önemli değerlerini hatta bazı efsane sıfatını kazanmış olanları bu hale getirir çözemiyorum. Benim aklımda bir tek iyi anılarla hatırladığım Mustafa Denizli ve Greame Souness kaldı. O ikisini de sırayla göreve getirip oyuncak edersek sarı kırmızılı kulübün son 20 yılına damgasını vuran herkesi arkasına bakmadan kaçırmış olacağız. Fatih Terim'e Galatasaray'daki ikinci döneminden sonra "bir daha Türkiye'de takım çalıştırmam" lafını söyletmiş bir kulüpten bahsediyoruz. Durup düşünmek lazım. Mekteb-i Sultani terbiyesi dedikleri böyle bir şey galiba.
 

Hiç yorum yok: