30 Nisan 2008 Çarşamba

MUSLUOĞLU EFSANESİ



Çocukluğu veya üniversite hazırlık yıllarını Kadıköy'ün dersaneler sokağında geçiren herkesin bildiği, bugün tarihe karışmış ve endüstriyelleşmeye yenik düşmüş bir abidedir Musluoğlu Pide Salonu. Reks Sineması ve bugünkü Burger King'in de bulunduğu Sakız Gülü sokağın girişine yakın ince uzun bir dükkanda bulunurdu bu pideci. Özellikle Kadıköy ve benzeri okullarda okuyan öğrencilerin, okul sonrası dershane etütleri öncesi ya da okuldan kaçmaları sırasında uğrak yeri olmuş memlekettir. Yani Evimiz Hollywood'da dizisindeki "Peach Pit"in Türk gençliği versiyonu Musluoğlu'dur. Önemli farkı Shannon Doherty yerine bıyıklı göbekli garsonların sizi karşılıyor oluşudur. Buna rağmen 2 açık ayran içip, 3 kıymalı pide yiyip üstüne "daha var mı" dediğim nice akşamı hatırlarım. Ancak karşısında açılan Burger King'e en fazla 1 sene dayanabildi Musluoğlu. Sonra topu attı. Hala bugün yerinde bulunan dükkanın önünden geçerken soğuk Aralık akşamlarında camları buğulu o dükkanda "2 patatesli 1 kıymalı 1 açık ayran, arkadaşa da 2 peynirli 1 kapalı ayran" sesleri kulaklarımda çınlar. Endüstriyel Burger King'e karşı, Musluoğlu Kır Pidesi Kültürü.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

kuleli askeri lisesi öğrencilerinin haftasonu değişmez adresiydi.kim daha çok pide yiyecek yarışmasıyapanların ağzına,yıllar sonra mekanı hatırlatanındın da kalemine sağlık.

Adsız dedi ki...

suadiye lisesi'nden kaçıp önce kadıköy paradise cafe de bilardo oynar sonra da musluoğlu'nda pide yerdik en güzelinden, en ucuzundan, inanamadım başlığa süper valla helal olsun.