30 Nisan 2008 Çarşamba

NOEL BAŞKAN, CİTY ŞAMPİYON



Daha önce de Oasis grubunun beyni Noel Gallagher'ın Manchester City fanatikliği üzerine bir şeyler karalamıştık. Gallagher bir çok maçta City Of Manchester Stadı'nın tribünlerine yerini alıyor. Problemli kardeşi Liam'ın böyle bir alışkanlığı yok. Zaten 10 senede gitar çalabilmeyi ancak öğrenebildi. Bir 10 senede de futbolu çözer. O arada da abisinden yediği dayağın haddi hesabı kalmadı zaten. O yüzden ondan umudum yok.



City'de Taylandlı başkan Thaksin Shinawatra sezon sonu Sven-Goran Eriksson'un ipini çekecek. İngiliz basını bu hafta içi yapılan toplantıda Eriksson'a haberin iletildiğini duyurdu. Ardından da başkanın Jose Mourinho, Felipe Scolari, Slaven Bilic, Frank Rijkaard gibi uzun bir listeyle hoca avına çıktığını duyurdu. İngiliz basınına göre Eriksson'un kovulması futbolcular arasında da bir huzursuzluğa sebep olabilir. Tribünler tarafındaki huzursuzluğun başında ise Noel Gallagher var. Gallagher BBC Radio'ya verdiği demeçte "size son yıllardaki en iyi sezonunuzu geçirten hocayı kovmanın futbolla alakalı bir karar olduğunu düşünmek gülünç olur, 1 sezonda Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmenin marifet olduğunu düşünüyorsa Everton'dan David Moyes'i, Aston Villa'dan Martin O'Neill'i de kovmak gerekir, Thaksin her şeyin mükemmel olduğu ütopik bir dünyada yaşıyor (cloud cuckoo land)" şeklinde görüş belirtti.

Yazıyı bitirirken aklıma geleni de yazmadan geçemeyeceğim. Ercan Saatçi de söz yazarı ve bestekar, Noel Gallagher da. Birinin bu hafta içindeki söylediklerine bakın bir de diğerine.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ercan Saatçi artı olarak bir spor yazarıdır. Elbette görüşleri bir çalgıcı-söz yazarınınkinden daha deruni olacak!

Adsız dedi ki...

ercan saatçi insan diil ki söz yazabilsin..