7 Nisan 2008 Pazartesi

OYNATALIM GEOFF HURSTÇÜĞÜM



Haftanın genel yorumuna geçmeden önce sadece şunu söylemek istiyoruz.

1966 yılında İngiltere çizgiyi aslında geçmeyen bir topun gol olarak karar verilmesiyle Dünya Kupası'nı kazandı.
O maçta haksız bir golle kazanan İngilizler 20 yıl sonra Maradona'nın elle attığı bir gole boyun eğerek 1986 Dünya Kupası yarı finalinden elendiler.
4 yıl sonra o 1966'nın mağduru Almanya 1986'nın faili Arjantin'i 1990 Dünya Kupası finalinde hemen herkesin penaltı olmadığını düşündüğü bir penaltıyla mağlup edip şampiyon oldu.

Hakem hataları yıllardır var. Türkiye Ligi'nin 29. haftası kadar basit bir olayı değil dünyanın en büyük spor organizasyonunun kazananını bile değiştiriyor. Bunu her takıma da yapabiliyor. Bugün Klinsmann'ın penaltısını konuşan yok, biz Fenerbahçe'nin uzatmada attığı gole ithafen Vahap Beyaz'ın 1997'de İstanbulspor-Galatasaray maçında verdiği 6 dakika uzatmaya atıf yapmaya başladık. 1 gün sonra Galatasaray lehine de hatalar yapıldı. "Fenerbahçe maçındaki pozisyonları konuşan Galatasaraylılar, neden şimdi sustunuz?" diyen 1000 kişiye rastladım ama "ey ahali demek ki bu iş herkesin başına geliyor, artık bu edebiyatı bırakalım" diyen bir kişiye rastlamadım. Garip oluyorum bazen. Bir de zaman zaman hatırlamamızın bize yararı olduğu şeyleri hatırlasak gözüm açık gitmeyecek.

2 yorum:

fyckreth® dedi ki...

bu kadar güzel özetlenebilirdi. Bravo! hakem hatalarını sadece "hakem hatası" olarak kabul edip, değerlendirmesini ne zaman öğreneceğiz acaba??
Kabak tadı verdi, saha dışı hadiseleri, manifestoları!?!! ortak basın toplantılarında verilen sahte açıklamalar...

Unknown dedi ki...

"ey ahali demek ki bu iş herkesin başına geliyor, artık bu edebiyatı bırakalım" diyen hiç birisine rastlamassın zaten, fakat Fenerbahçe maçında ki pozisyonları Fenerbahçeliler o yapılan hatanın hata olmadığını kabullenmemeleri, ve ertesi gün Galatasaraylıların Sabri'nin pozisyonunun penaltı olduğu, Ofsayt pozisyonunun ofsayt olmadığı, ve ilk yarı da tam şut çekilecekken ilk yarının bitirildiği böylelikle Gençlerbirliği alehinde kararlar verildiğini hertürlü çoğunluk olarak kabul ettiler.

aradaki fark bu, elbetteki hatalar yapılıyor yapıldı yapılacakta. Fakat kendi lehinde verilen kararları da görmek ve bunu da söylemek lazım.