20 Nisan 2008 Pazar

PSV ŞAMPİYON



PSV Hollanda Ligi'nde şampiyon. Eski takımının maçını izleyen Rafael Van der Vaart'ın uğur denemesi de yetmedi. Eindhoven takımı 3 puan önde girdiği ligin son haftasında Vitesse Arnhem deplasmanından silik ama doğru zamanda doğru yerde bulunmasıyla ünlü forvet Lazovic'in golü ile 1-0 galibiyetle döndü. Ajax ise kendi evinde Heracles Almelo'yu 5-1 mağlup etse de ezeli rakibinin üstüste 4. kez şampiyon olmasını engelleyemedi. Marco Van Basten 4 yıllık bir zinciri kırmak için Amsterdam Arena Stadı'nda görev üstlenecek gelecek yıl. Bu senenin sırrı takım oyunuydu. Ajax Huntelaar, Rommedahl, Kennedy, Suarez, Perez, Heitinga, Davids gibi yıldızlarıyla aslında şampiyonluğa daha yakın görünüyordu ama Lazovic, Koevermars, Farfan, Simmons, Afellay gibi çok fırtına koparmadan görevlerini yapan oyunculara sahip PSV'ye şampiyonluğu verdiler. Maç sonunda bu sene pek oynama şansı bulamayan "emektar" İspanyol Urzaiz çiçekle uğurlandı.

Excelsior da son hafta Heerenveen deplasmanında 5-0 mağlup olunca İkinci Lig yolunu tuttu. PSV ve Excelsior dışındaki takımların henüz işi bitmedi. Sıralamada 2, 3, 4, 5. sırayı alan takımlar (Ajax, NAC Breda, Twente ve Heerenveen) Şampiyonlar Ligi mücadelesi verecekler.Klaas Jan Huntelaar 33 golle gol kralı oldu. Bu stadda play-off müsabakalarında son maçlarını oynayacak büyük bir ihtimalle.

UEFA Kupası play-off'u ise şu şekilde. RodaJC ve Feyenoord Hollanda Kupası finalinde karşı karşıya geleceğinden ve birisi mutlaka kupayı alıp UEFA Kupası'na katılma hakkı elde edeceğinden UEFA elemesine 10. FC Utrecht de katılacak. Maç programı şöyle.

Şampiyonlar Ligi play-off'u.

1 Mayıs:
SC Heerenveen-Ajax
FC Twente Enschede -NAC Breda

UEFA Kupası play-off'u (kupayı Feyenoord kazanırsa)

1Mayıs:
FC Utrecht-FC Groningen
Roda JC-NEC Nijmegen

(kupayı Roda JC kazanırsa, aynı tarihte)

FC Utrecht-Feyenoord Rotterdam
NEC Nijmegen-FC Groningen

 

1 yorum:

Adsız dedi ki...

her sene aynı psv psv
bıktık artık

Flameking1