23 Nisan 2008 Çarşamba

SAO PAULO GAZ ODALARI



Bir kaç sene önce Türkiye 1. Futbol Ligi'nde küme düşme hattındaki takımların birbirleriyle oynadıkları maçlarda, soyunma odası koridorlarında çıkan olayları, deplasman takımlarının toplu halde meydan dayağı yediklerini hepimiz hatırlıyoruz. Geçtiğimiz pazar günü Brezilya Paulista Şampiyonası'nda oynanan Palmeiras-Sao Paulo maçında bu konuda yepyeni bir çığır açıldı.

Palmeiras'ın Léo Lima ve Valdívia'nın golleriyle 2-0 kazandığı maç sonrası Sao Paulo kulüp yetkilileri kendi soyunma odalarında ağır bir gaz kokusunun olduğu ve bunun kendilerini olumsuz etkilediğini açıkladı. Bunun üzerine Palmeiras teknik direktörü Vanderlei Luxemburgo, bu söylentinin Palmeiras'ın Parque Antartica Stadı'nı kötüleme amaçlı, maksatlı çıkarılmış bir söylenti olduğunu iddia edip, Sao Paulo'luların kendi soyunma odalarına sprey sıkmış olabileceğini ileri sürdü. Düello bugün de sürdü ve Sao Paulo hocası Muricy Ramalho tabir-i caizse "kendi soyunma odamıza niye gaz sıkalım, deli miyiz biz" türünden bir açıklama yaptı. Brezilya polisi yaptığı incelemede soyunma odasında ağır bir biber gazı kokusu olduğunu doğruladı.

Daha ileri gidip Adolf Hitler'i örnek almalarından korkarım bu haberden sonra. İkinci sorum da şu. Her gelişmekte olan ülkede deplasmana giden takım taraftarları, bir bağlantı yolu üst geçitinden geçirilmek zorunda mıdır? Mecidiyeköy böyle, Belgrad böyle, Zagreb böyle, Sao Paulo böyle. Yeşilliğe basarak, dağ tepe gidilen bir Atatürk Olimpiyat Stadı kaldı galiba.

Hiç yorum yok: