21 Nisan 2008 Pazartesi

TURA ÇIKANLAR 2007-08 part: II



Avrupa'nın ufak çaplı liglerinden sonra, orta ölçekli liglerinde de şampiyonlar belli olmaya başladı. Hollanda'yı zaten belirttik.

Belçika'da 25 yıl sonra bir tarih yazıldı. "Kedi adam" Michel Preud'homme'un öğrencileri Belçika Şampiyonluğu'nu 25 yıl sonra Liege'e getirdiler. Standard dün ligdeki en yakın takipçisi Anderlecht'i 2-0 mağlup ederek ligin bitimine 3 hafta kala tarihindeki 9. şampiyonluğunu ilan etti. Belçika'nın en iyi taraftar grubu "Standard Ultras" da rüyalarına kavuşmuş oldu. Bu konuyu araştırmak lazım ama Standard Liege dünya üzerinde ülkenin en yüksek futbol şampiyonasında şampiyon olup en genç kaptana sahip takım olabilir. Takım kaptanı Steven Defour geçtiğimiz salı 20 yaşına girdi. Maç öncesi de ligin en değerli oyuncusu ödülünü Zinedine Zidane'ın elinden aldı.



Yunanistan'da Olympiakos 2 puan farkla şampiyon. AEK'ya üzülüyor insan. Yıllardır ucuna getirip son adımı atamıyorlar. Son şampiyonlukları 14 sene önce geldi. Olympiakos ilginç bir efsaneye imza atıyor her sene. 1987 yılında elde ettikleri şampiyonluktan sonra tam 10 yıl şampiyonluk yüzü göremediler. 10 yıl sonra 1997'de ipi göğüslediklerinde ise muazzam bir seri başlattılar. O tarihten bugüne 12 sezonda 11 şampiyonluk. Panathinaikos sadece 2003-2004 yılında şampiyon olabildi. Bu ayrıca üstüste dördüncü şampiyonlukları demek oluyor. Bu arada son haftada harika bir de maç vardı. Larisa kendi evinde PAOK karşısında 42. dakikada 3-0 yenik duruma düştüğü maçı Tümer Metin'in de 1 gol attığı maçta 4-3 kazandı. Atromitos, Veroia, Apollon K. küme düşerken 2,3,4, ve 5. sıralardaki takımlar (AEK, Panathinaikos, Aris, Panionios) Şampiyonlar Ligi play-off'una kaldılar. Tabi belirtmek lazım, yarın Uluslararası Spor Mahkemesi CAS'ın kararını bekleyecek. Olympiakos 3 puan silinmesi kararıyla karşı karşıya kalabilir. O zaman bu yazdıklarımızın hepsi boşa gidebilir.



Avusturya Bundesliga'da Rapid, Trapattoni'ye verdikleri 7-0'lık iyi yolculuklar hediyesinin ardından, bugün de hakederek şampiyonluğu kucakladı. Altach'ı 3-0 yenip şampiyon oldular. Avusturya Ligi'ne göre oldukça üst düzey ve pahalı bir kadro ile mücadele eden Red Bull Salzburg'da sanırım bu seneden sonra ciddi değişiklikler olur. Ligin gol krallığı listesinde 1 hafta kala eski Bayern Munich'li Aleksandr Zickler 13 golle lider.



Polonya'da Wisla Krakow 3 yıl aradan sonra tarihindeki 11. şampiyonluğa ulaştı. Pawel ve Piotr Brozek kardeşlerin sürüklediği Wisla ligin bitmesine 4 hafta kala Krakow derbisinde Cracovia Krakow'u 2-1 mağlup ederek 17 puanlık bir farka ulaştı ve Ekstraklasa'da şampiyonluğunu ilan etti.

Hiç yorum yok: