5 Kasım 2009 Perşembe

KARIN TOKLUĞUNA TRANSFER



Genelde en pahalı oyuncu unvanı yıllar ilerledikçe değişiyor. Bu sezon Ronaldo, Kaka, Eto'o gibi isimler üzerinde konuşulan rakamlar korkunç boyutlarda. Benim için dünyanın en pahalı oyuncusu Raul'dur. Adamın bedeli yoktur. O karizmayla dolaşır ortada. Peki elalem milyon eurolarla at koştururken dardanel ton konservelerine transfer olanlar ne yapacak. Daha önce, zamanında Çanakkale Dardanelspor'un futbolcularına prim ödeyemeyince ton balığı konservesi dağıttığını konuşmuştuk. Primler bir yana peki bonservis bedeli bazında en ucuz transfer hangisi.

Tarihin en ucuz oyuncusu İrlanda'nın eski forvet oyuncularından şimdilerin pokercisi Tony Cascarino ve eski Liverpool'lı oyuncu Nick Tanner'dır. Cascarino 1982 yılında 20 yaşında iken takımı Crockenhill FC'den Gillingham'a bir eşofman üstü, 1 paket prezervatife transfer olmuştur. Ayrıca kulübüne de bonservis olarak forma yapımında kullanmaları için 180 pound forma parası ve sahalarının etrafını düzenlemek için bir kaç parça işlenmiş demir verilmiştir. Nick Tanner ise altyapısından yetiştiği Mangotsfield United kulübünden Bristol City'e bir adet projektör ampülü karşılığında transfer olmuştur.



Bunların dışında 1998 yışında Peterborough'dan Stevenage'a transfer olan Giuliano Grazioli bu transfer karşılığında 3 paket cips ve 1 Mars çikolatası anlaşmıştır, ancak bu bir kiralama anlaşması olduğundan en ucuz trasnfer olarak kayıtlara geçmemiştir.

İnceleme kategorisindeki diğer yazılar için.

5 yorum:

aşkın dedi ki...

Her seferinde Raul örneğini görmek huzursuz ediyor beni, kaç defa kulübü satışa getirecek oldu da bir şekilde kulüpte kaldı, belki de birileri veyahut taraftar posta koyduğu içindir.
Defans oyuncusu, hatta dünyanın en iyi defansçısı değil; Puyol un bedeli var mı?
Peki daha bu yaşta bayrak adam olacağı belli olan Messi?
Emzikçi Totti?
Bütün bunlar tepki değil hatırlatmadır, yazılarıyla linç etmeye hazırlananlara duyurulur.

turhanatakan dedi ki...

nigel martyn de leedse -emin değilim çok- geçerken komik bir anlaşmayla geçmişti yanılmıyorsam, bulursam göndereyim.

turhanatakan dedi ki...

hatam için özür dilerim, martyn hem 1989da crystal palacea hem de 1996da leedse kaleci rekoru kırarak transfer olmuş (önce 1 sonra 2,25 milyon pounda). sanırım bir forumda bir leeds taraftarı keşke bir inek transfer etseydik demişti de ordan aklımda yanlış kalmış.

ben severdim ama martyni, orası ayrı.

Adsız dedi ki...

Nigel Martyn takım elbise karşılığı transfer olmuş geyikleri vardı.Ne kadar doğrudur bilemiyorum.

Can dedi ki...

180 pound kaç futbol topu eder bakmak lazım. Rıdvan Dilmen'in transferi futbol topu ve forma karşılığıydı yamulmuyorsam.